
Cocktails voor een zomerse dag
Een ijskoude Rum Punch, een tropische Cocoloco of een zonnige Hawaii Iced Tice. Bij een mooie dag hoort een lekkere cocktail. Een paar recepten om zelf te maken.
Royal Daisy
Benodigdheden (voor twee cocktails):
Een grote kom om alles in te mengen
470 ml London Dry Gin
200 ml citroensap
30 ml sinaasappelsap
110 ml sinaasappel likeur
110 ml suikersiroop
Een halve fles cava
Muntblaadjes en enkele citroenschillen
Bereiding:
Begin met de muntblaadjes en citroenschillen onderaan de kom te leggen. Maar hou er nog wat over om op het einde de cocktail af te werken. Maak de suikersiroop door een half glas water te mengen met twee eetlepels suikers. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de suikersiroop toe aan de kom. Voeg vervolgens ook de likeur toe.
Meng het citroensap en het sinaasappelsap in een grote maatbeker en voeg ook dat toe aan de kom. Giet er ten slotte de gin bij en meng alles goed. Vul de kom verder op met ijsblokjes en verdeel over de glazen. Voeg de gin toe en vul de kan verder op met ijsblokjes. Roer alles goed samen en vul de cocktailglazen voor 2/3 met het mengsel. Vul de glazen verder op met de cava en werk af met een citroenschil en muntblaadje.
Rum Punch
Benodigdheden (voor twee cocktails):
Grote kom
230 ml bruine rum
230 ml El Dorado rum
110 ml limoensap
110 ml ananassap
110 ml sinaasappelsap
110 ml guava sap
80 ml honingsiroop
Om af te werken: Stukjes ananas, limoen-en citroen schil
Bereiding:
Meng de twee soorten rum en giet in de kom. Voeg ook enkele stukjes ananas en de sinaasappel-en citroenschil toe. Maak de honingsiroop door een half glas water te mengen met twee eetlepels honing. Roer goed tot de honing is opgelost. Meng de fruitsappen in een maatbeker.
Voeg dan de honingsiroop en de fruitsappen toe aan de kom. Vul de kom met ijs, goed roeren en afwerken met de resterende limoen-en sinaasappelschil. Verdeel de coctail over de glazen en werk af met een stukje ananas.
Cointreaupolitan
50 ml Cointreau
30 ml cranberrysap
20 ml citroensap
Meng alle ingrediënten in een shaker met ijs. Goed schudden en uitschenken in een gekoeld cocktailglas.
Mai Tai
10 ml Cointreau
30 ml limoensap
30 ml amberkleurige rum
30 ml witte rum
Een scheutje amandelsiroop
Schenk alle ingrediënten, behalve de amberkleurige rum, in een shaker, ijs toevoegen en schudden. Schenk uit in een coctailglas en voeg de amberkleurige rum toe.
Singapore Sling
75 ml Cointreau
120 ml ananassap
75 ml Bénédictine
30 ml gin
15 ml kersenlikeur
15 ml limoensap
Een scheutje grenadinesiroop (RDM)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier