Cocktails voor een zomerse dag

© Thinkstock

Een ijskoude Rum Punch, een tropische Cocoloco of een zonnige Hawaii Iced Tice. Bij een mooie dag hoort een lekkere cocktail. Een paar recepten om zelf te maken.

Royal Daisy

Benodigdheden (voor twee cocktails):

Een grote kom om alles in te mengen

470 ml London Dry Gin

200 ml citroensap

30 ml sinaasappelsap

110 ml sinaasappel likeur

110 ml suikersiroop

Een halve fles cava

Muntblaadjes en enkele citroenschillen

Bereiding:

Begin met de muntblaadjes en citroenschillen onderaan de kom te leggen. Maar hou er nog wat over om op het einde de cocktail af te werken. Maak de suikersiroop door een half glas water te mengen met twee eetlepels suikers. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de suikersiroop toe aan de kom. Voeg vervolgens ook de likeur toe.

Meng het citroensap en het sinaasappelsap in een grote maatbeker en voeg ook dat toe aan de kom. Giet er ten slotte de gin bij en meng alles goed. Vul de kom verder op met ijsblokjes en verdeel over de glazen. Voeg de gin toe en vul de kan verder op met ijsblokjes. Roer alles goed samen en vul de cocktailglazen voor 2/3 met het mengsel. Vul de glazen verder op met de cava en werk af met een citroenschil en muntblaadje.

Rum Punch

Benodigdheden (voor twee cocktails):

Grote kom

230 ml bruine rum

230 ml El Dorado rum

110 ml limoensap

110 ml ananassap

110 ml sinaasappelsap

110 ml guava sap

80 ml honingsiroop

Om af te werken: Stukjes ananas, limoen-en citroen schil

Bereiding:

Meng de twee soorten rum en giet in de kom. Voeg ook enkele stukjes ananas en de sinaasappel-en citroenschil toe. Maak de honingsiroop door een half glas water te mengen met twee eetlepels honing. Roer goed tot de honing is opgelost. Meng de fruitsappen in een maatbeker.

Voeg dan de honingsiroop en de fruitsappen toe aan de kom. Vul de kom met ijs, goed roeren en afwerken met de resterende limoen-en sinaasappelschil. Verdeel de coctail over de glazen en werk af met een stukje ananas.

Cointreaupolitan

50 ml Cointreau

30 ml cranberrysap

20 ml citroensap

Meng alle ingrediënten in een shaker met ijs. Goed schudden en uitschenken in een gekoeld cocktailglas.

Mai Tai

10 ml Cointreau

30 ml limoensap

30 ml amberkleurige rum

30 ml witte rum

Een scheutje amandelsiroop

Schenk alle ingrediënten, behalve de amberkleurige rum, in een shaker, ijs toevoegen en schudden. Schenk uit in een coctailglas en voeg de amberkleurige rum toe.

Singapore Sling

75 ml Cointreau

120 ml ananassap

75 ml Bénédictine

30 ml gin

15 ml kersenlikeur

15 ml limoensap

Een scheutje grenadinesiroop (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content