Cochon de Luxe: Nieuw restaurant in Gent

© gf

De Brabantdam krijgt er in het voorjaar een nieuwe zaak bij: ‘Cochon de Luxe’, restaurant van de jonge chef Tom Van Lysebettens.

Cochon de Luxe, ondergebracht in een gerenoveerd herenhuis in de Gentse Brabantdam, is het nieuwe culinaire speeltje van de 27-jarige Tom Van Lysebettens. De jonge chef studeerde af aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, leerde de knepen van het vak in de voormalige driesterrenzaak Oud Sluis, en keerde na een omzwerving in Parijs – waar hij zijn professionele carrière begon – terug huiswaarts. In de Arteveldestad ging hij aan de slag in de gerenommeerde zaken C-Jean, Het Gebaar en Coeur d’Artichaut.

Cochon de Luxe: Nieuw restaurant in Gent
© Cochon de Luxe

Nu acht hij dus de tijd rijp om samen met zijn vrouw Alison Roels een eigen zaak op te starten. Cochon de Luxe opent op 1 maart de deuren, vlakbij De Vitrine van Kobe Desramaults.

Op het menu van de nieuwe culinaire hotspot komen klassieke Franse gerechten met hedendaagse interpretaties. Zelf noemt Van Lysebettens het een ‘hoogstaande keuken met ne hoek af. Als Gentenaar zal hij werken met de betere producten uit de streek. En niet alleen varkensvlees, zoals de naam suggereert.

‘We streven naar een luxueus, gastronomisch topmoment’, zegt de ambitieuze chef. ‘We willen gasten laten genieten van speels en gewaagd eten in een luxueus en stijlvol kader, maar met dat beetje rock and roll.’ (DB)

Cochon De Luxe Brabantdam 113, 9000 Gent. Reserveren kan nu al via de site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content