Chefs wereldwijd delen hun fornuis met vluchtelingen tijdens Refugee Food Festival

© Refugee Food Festival
Jeanne Vancraenenbroeck Medewerker Weekend.be

Ter ere van de Wereldwijde Vluchtelingendag op 20 juni stellen 150 restaurants over de hele wereld tussen 4 en 30 juni hun keuken open voor vluchtelingen die graag en lekker kunnen koken.

In Brussel nemen acht restaurants deel, waaronder Humus & Hortense, Le Local, San Sablon, L’estaminet en Les Gastrosophes. Je kan er tussen 18 en 26 juni terecht voor heerlijke multiculturele maaltijden met nieuwe smaken. Het Refugee Food Festival wil begrip opwekken voor vluchtelingen. Gevluchte koks vanuit onder andere Venezuela, Syrië, Georgië en Irak krijgen op deze manier een professionele springplank aangeboden.

Zowel in sterrenrestaurants als kantines zal er voor enkele dagen iemand anders achter het fornuis staan. Je zal er heerlijke misschien nooit-eerder-geproefde maaltijden vanuit zijn of haar eigen eetcultuur ontdekken.

Meer info op de website van het Refugee Food Festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content