Christophe Hardiquest, chef-kok van het nieuwe Brusselse tweesterrenrestaurant Bon-Bon, zegt dat een jongensdroom uitkomt. Samen met Bartholomeus (Knokke-Heist) kreeg hij een tweede Michelinster.

'Ik kijk van jongsaf op naar de grote sterrenchefs en werkte ook in verschillende van die restaurants, en nu sta ik naast hen', aldus de enthousiaste chef-kok Christophe Hardiquest. 'We moeten nu behouden wat we hebben en aan de top blijven, verder zien wel wel. We moeten vooral verder werken, evolueren en rustig blijven.'

De 37-jarige Hardiquest kreeg een opleiding aan de Naamse koksschool, ging aan de slag in de betere Brusselse restaurants (L'Amandier, Sea Grill, L'Orangeraie Roland Debuyst, Villa Lorraine, Maison du Maître) en nam een kijkje in Amerika.

Bij zijn terugkeer werd hij chef-kok van het loftrestaurant Voyage à Travers les Sens, om wat later zijn eigen eethoek te openen in de winkel Wood-Cottage aan de Brusselse Louizalaan. Daarna verhuisde hij naar het gelijkvloers van een hoekhuis in een oude Ukkelse woonbuurt.

Omdat Bon-Bon uit zijn voegen barstte en het comfort niet meer overeenstemde met de sterk geëvolueerde keuken verhuisde hij naar de Tervurenlaan, naar de villa waar vroeger decennia lang het restaurant Des Trois Couleurs gevestigd was. Zijn culinaire verwennerij staat op heel hoog niveau. (DB)

Christophe Hardiquest, chef-kok van het nieuwe Brusselse tweesterrenrestaurant Bon-Bon, zegt dat een jongensdroom uitkomt. Samen met Bartholomeus (Knokke-Heist) kreeg hij een tweede Michelinster. 'Ik kijk van jongsaf op naar de grote sterrenchefs en werkte ook in verschillende van die restaurants, en nu sta ik naast hen', aldus de enthousiaste chef-kok Christophe Hardiquest. 'We moeten nu behouden wat we hebben en aan de top blijven, verder zien wel wel. We moeten vooral verder werken, evolueren en rustig blijven.'De 37-jarige Hardiquest kreeg een opleiding aan de Naamse koksschool, ging aan de slag in de betere Brusselse restaurants (L'Amandier, Sea Grill, L'Orangeraie Roland Debuyst, Villa Lorraine, Maison du Maître) en nam een kijkje in Amerika. Bij zijn terugkeer werd hij chef-kok van het loftrestaurant Voyage à Travers les Sens, om wat later zijn eigen eethoek te openen in de winkel Wood-Cottage aan de Brusselse Louizalaan. Daarna verhuisde hij naar het gelijkvloers van een hoekhuis in een oude Ukkelse woonbuurt.Omdat Bon-Bon uit zijn voegen barstte en het comfort niet meer overeenstemde met de sterk geëvolueerde keuken verhuisde hij naar de Tervurenlaan, naar de villa waar vroeger decennia lang het restaurant Des Trois Couleurs gevestigd was. Zijn culinaire verwennerij staat op heel hoog niveau. (DB)