Callebaut en Gault&Millau kiezen beste Belgische praline

© Poppulou Rocks

De beste Belgische praline van de toekomst komt van de kust. Of toch als je het vraagt aan Callebaut en Gault&Millau, die als bekroning van hun Chocolate Hero Week chocolatier Olivier Willems in de bloemetjes zetten.

Olivier Willems Chocolatiers maakt de beste praline van het land. Dat zeggen Callebaut en Gault&Millau naar aanleiding van hun ‘Chocolate Hero Week’. Tijdens die week gingen de chocoladeproducent en de gastronomiegids op zoek naar de meest vernieuwende Belgische praline – geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020.

Lokale invloeden

Callebaut en Gault&Millau kiezen beste Belgische praline
© .

Willems wist de chocoladeliefhebbers en de Gault&Millau jury te overtuigen met zijn Poppulou Rocks-praline die het samen met de makers van het PoppuLoubier creëerde. De chocolatier deed inspiratie op het Oostendse landschap en liet alle elementen in zijn praline terugkomen: de zon, de zee en het strand. “De praline heeft de rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout”, zegt Willems. “Voor mijn ganache van chocolade heb ik het lokale PoppoLoubier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden.”

Het resultaat: een praline die blinkt als de welgekende Rock Strangers aan de kust. Dat verklaart ook meteen de naam van zijn creatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content