Brusselse app bindt strijd aan met voedselverspilling

RobinFood © RobinFood

Het nieuwe online platform RobinFood wil voedselverspilling terugdringen en biedt afgeprijsde voedingsmiddelen uit de winkel aan via een app.

De Brusselse start-up RobinFood helpt buurtwinkels bij de verkoop van hun voedingsoverschotten en consumenten bij het kopen van kwaliteitsvolle voeding aan een voordelige prijs. Hun doel? Voedselverspilling bestrijden. Jaarlijks wordt namelijk een derde van de wereldwijd geproduceerde voeding verspild. In België wordt geschat dat er per persoon ongeveer 25 kilogram voedsel verspild wordt per jaar. Dat is niet alleen economisch gezien erg jammer, maar ook een ecologische ramp.

Twee Brusselse ondernemers hopen hun steentje bij te dragen aan het terugdringen van die immense verspilling. Daarom richtten ze RobinFood.store op, een platform dat lokale handelaars de mogelijkheid biedt om een snelverkooppromotie van 20% en meer op bijna vervallen producten aan te bieden. De mensen uit de buurt kunnen die koopjes spotten op de app en naar de winkel gaan om hun slag te slaan en de voeding te redden.

‘Met RobinFood.store bieden we producten in snelverkoop aan een zo groot mogelijk publiek’, klinkt het bij Martin Bragard, oprichter van RobinFood. ‘Op basis van geolocatie zien mensen enkel de promoties die zich op een redelijke afstand van hun eigen geografische ligging bevinden.’

Met de duurzame voedingswinkels Färm en Sequoia vonden de Brusselse ondernemers alvast hun eerste partners van Robin Food. De komende maanden hopen ze heel wat andere handelaars te overtuigen om ook deel te nemen aan hun project. RobinFood.store maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Ontdek ook Rekub en Wonky, twee andere Belgische initiatieven tegen voedselverspilling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content