Brussels Beer Project heeft zich de afgelopen tijd uitgedaagd om het eerste alcoholvrije Belgische craft bier te ontwerpen. De brouwers maakten meer dan dertig bieren met een alcoholgehalte onder de vijf procent en verlaagden die hoeveelheid stelselmatig tot het bier uiteindelijk slechts 0,3 procent alcohol bevatte.

In plaats van een bestaand recept aan te passen, bedacht Brussels Beer Project een volledig nieuwe bierstijl. Het resultaat? Pico Bello, een 'hazy sour IPA' die verrast met zijn erg fruitige aroma's, een vleugje bitterheid en zuurtegraad die breekt met de zoete alcoholvrije bieren waaraan we gewend zijn.

Lees ook: Uit een ander vaatje getapt: een biersommelier over alcoholvrij bier

Brussels Beer Project heeft zich de afgelopen tijd uitgedaagd om het eerste alcoholvrije Belgische craft bier te ontwerpen. De brouwers maakten meer dan dertig bieren met een alcoholgehalte onder de vijf procent en verlaagden die hoeveelheid stelselmatig tot het bier uiteindelijk slechts 0,3 procent alcohol bevatte. In plaats van een bestaand recept aan te passen, bedacht Brussels Beer Project een volledig nieuwe bierstijl. Het resultaat? Pico Bello, een 'hazy sour IPA' die verrast met zijn erg fruitige aroma's, een vleugje bitterheid en zuurtegraad die breekt met de zoete alcoholvrije bieren waaraan we gewend zijn. Lees ook: Uit een ander vaatje getapt: een biersommelier over alcoholvrij bier