Broers Adrià openen nieuw restaurant in Barcelona

Alberto Adrià en zijn broer Ferran – chef kok van El Bulli – openen begin januari een nieuw restaurant in het hart van Barcelona.

Alberto Adrià en zijn broer Ferran – chef kok van El Bulli – openen begin januari een nieuw restaurant in het hart van Barcelona. Dat vernamen onze collega’s van LeVifweekend van Alberto Adrià.

De broers Adrià bouwen een oude Citroëngarage om tot een restaurant waar 80 mensen van een etentje zullen kunnen genieten en daarbij de keuze hebben uit meerdere keukens. “Ik heb nog meer dan 1000 recepten in reserve. Ik heb tijd gehad om dit project uit te werken sinds ik El Bulli niet meer moet runnen”, aldus Alberto Adrià. El Bulli, gelegen aan de Costa Brava en meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, sluit in december 2011 de deuren.

Menu van 50 euro Het nieuwe restaurant van de broers Adrià zal met een menu van 50 euro scherpe prijzen aanrekenen voor een keuken die sterk geïnspireerd is door de avant-gardistische technieken van El Bulli (waar een etentje meer dan 200 euro kostte). De producten zullen van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit zijn die het driesterren-restaurant zijn wereldwijde faam bezorgd hebben, verzekert Alberto Adria. “Alles wordt 100 procent Spaans, zowel producten als bereiding. Er komt ook een creatieve cocktailbar met telkens een originele aangepaste tapa.”

Jean-Pierre Gabriel (LeVifWeekend)/AH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content