Binnenkort voor het eerst Belgische prei en witloof in Indonesië

© iStock

België exporteerde tot nu toe enkel appels en peren naar Indonesië. Nu komen daar binnenkort prei en witloof bij.

De Belgische telers mogen binnenkort hun prei en witloof naar Indonesië exporteren. “We hebben daarvoor vorige week toestemming gekregen”, zegt Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. Doelgroep zijn vreemd genoeg niet de doorsnee Indonesiërs, maar wel de westerse toeristen in het land.

België exporteerde tot nu toe enkel appels en peren naar Indonesië, maar dan in beperkte hoeveelheden. Nu komen daar binnenkort prei en witloof bij. “We gaan niet de doorsnee Indonesiërs witloof leren eten, maar mikken wel op de hoogstaande restaurants, hotels en resorts. Er komen 11 miljoen toeristen naar dit land, voornamelijk westerlingen”, legt Appeltans uit. Nu gebruikt de Indonesische horeca witloof uit Australië.

Appeltans wil de export van Belgisch fruit en groenten bovendien nog opdrijven. Een groot nadeel is dat de Belgische appelen en peren per schip in een haven op 800 kilometer van de hoofdstad Jakarta het land binnenkomen.

Appeltans hoopt snel toegang te krijgen tot de grootste haven van Jakarta en rekent erop dat de ministers die meereizen met de economische missie in Indonesië, daar in de komende dagen de nodige druk voor uitoefenen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content