Beste koks ter wereld komen naar Gent

Kobe, Olly en Jason nodigen de beste koks ter wereld uit voor een eetfestijn voor duizenden Gentenaars.

De Flemish Foodies Kobe Desramaults, Olly Ceulenaere en Jason Blanckaert organiseren op 30 juni het ‘Flemish Food Fest’ in het Dok in Gent.

Tijdens het Food Fest kan je gedurende de hele dag genieten van leuke evenementen en een culinaire markt, waar boeren, kwekers, brouwers, wijnmakers en imkers hun producten zullen tonen.

Daarna zullen de beste chefs ter wereld – waaronder Rene Redzepi van het Deense Noma, verkozen als beste kok ter wereld, Magnus Nilsson (Fäviken), Inaki Aizpitarte (Chateaubriand) en David Chang (Momofuku) – een feestmaaltijd voorbereiden voor zo’n 70-tal mensen. De topchefs zullen elk een eigen interpretatie maken van één gerecht van de Gentse 19de-eeuwse kok Philippe Cauderlier.

Het Flemish Food Fest kadert in het project Gelinaz, een rondreizend culinair evenement dat ook in New York en Lima stopt en waarvoor de Flemish Foodies zich hebben ingezet. Eerder organiseerden zij ook de culinaire evenementen Bloot en Bruut in Gent.

Naast culinaire verwennerijen zullen er ook lezingen plaatsvinden, net als optredens van rockgroepen. De chefs zullen bovendien heel de dag aanwezig zijn op het evenement waar meer dan 1000 Gentenaars verwacht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content