Belgische bieren winnen hoofdprijs op internationale bierwedstrijd

Rodenbach Vintage 2010, Oude Kriek Oud Beersel, Arend Tripel en St Idesbald Blond hebben op de European Beer Star 2013 in München de gouden medaille in hun categorie gewonnen.

Vier Belgische bieren zijn op het hoogste schavot geëindigd tijdens de grote internationale bierwedstrijd European Beer Star 2013 in München. Zowel Rodenbach Vintage 2010 als Oude Kriek Oud Beersel, Arend Tripel en St Idesbald Blond wonnen in hun categorie de gouden medaille.

Brouwerij Rodenbach viel net als vorig jaar naar huis met een hoofdprijs. Deze keer met Rodenbach Vintage 2010 in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’. De Oud Kriek Oud Beersel eindigde als eerste in de categorie ‘Belgian-Style Fruit Sour Ale’. De Arend Tripel van brouwerij de Ryck pakte goud in de categorie ‘Belgian-Style Tripel’. En St Idesbald Blond van brouwerij Huyghe won in de categorie ‘Belgian-Style Ale’.

De tiende editie van de European Beer Star-wedstrijd was recordeditie, met in totaal 1512 bieren – afkomstig uit 40 landen – die meedongen naar een onderscheiding. Alle bieren werden aan een blinde proefsessie onderworpen door een 100-koppige jury, bestaande uit brouwmeesters, bier sommeliers en bier experts. Zij evalueerden op vlak van kleur, geur, schuimkraag en natuurlijke smaak. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content