Belgian Beer Weekend in Brussel

Op 31 augustus wordt in hartje Brussel het Belgian Beer Weekend afgetrapt. Het evenement wordt dit jaar ‘verlengd’ met ‘De Week van het Belgisch Bier’, van 3 tot 9 september.

Bierliefhebbers kunnen vanaf 31 augustus op de Brusselse Grote Markt genieten van het rijk geschakeerd Belgisch bieraanbod van 51 brouwers tijdens het Belgian Beer Weekend. Dit jaar heeft de federatie, onder meer in het kader van ‘Brusselicious’ (het jaar van de gastronomie in Brussel), twee nieuwe sites gelanceerd, om de Grote Markt te ontlasten. Daar worden immers tussen 70.000 en 80.000 bezoekers in drie dagen verwacht.

Er wordt een Beer Street neergepoot aan de achterkant van de Beurs, waar de deelnemende brouwerijen hun bieren op vat presenteren. Binnen in de Beurs komt een Belgian Beer Café waar fijnproevers bieren kunnen ontdekken, vergezeld van chocolade, kaas en biertapas, het zogenaamde ‘Beer & Food Pairing’ en ‘Beer & Cheese Pairing’.

Week van het Belgisch Bier

Het Belgian Beer Weekend wordt voor de eerste keer uitgebreid met ‘De Week van het Belgisch Bier’, van 3 tot 9 september. Een week lang vinden allerlei aan bier gelinkte activiteiten plaats in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, zoals brouwerijbezoeken, fietstochten, concerten, conferenties en bierdiners. Een dertigtal brouwerijen neemt deel.

‘Het weekend van het bier is de voorbije jaren meer een ontmoeting van een internationaal publiek geworden, met 70 procent van de bezoekers dat uit het buitenland komt. De week van het bier zal dan direct naar de Belgische gebruiker gericht zijn’, zegt Sven Gatz, directeur van de federatie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content