Bar Umamido brengt Japanse noedelsoepen naar Antwerpen

Kimchi © gf

Ramen-expert Guy Quirynen speelt in op de gezonde fast casual food-trend en serveert de Japanse noedelsoepen in zijn bar Umamido.

Umamido verwijst naar het Japanse woord ‘umami’ – de vijfde basissmaak -, met het achtervoegsel ‘do’ dat duidt op een bepaalde levensstijl. Die twee aspecten – the way of the savory – vormen de bestaansreden van de Japanse noedelbar die, na Elsene, sinds kort ook twee vestigingen heeft in Antwerpen.

Drijvende kracht Guy Quirynen volgde koksopleiding aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde, deed ervaring op in sterrenrestaurants Clos St. Denis en Slagmolen, maar leerde de stiel van authentieke noedels bereiden in Japan, tijdens een stage in Kyoto. Daar raakte hij in de ban van de ramenbar waar en masse noedelsoepen worden geconsumeerd.

Slow food snel opgediend

Nu de Japanse ramenbars ook furore maken in New York en Londen, vinden ze ook stilaan voet aan grond in België.

Quirynen opende in september twee zaken in Antwerpen waar hij de bouillon voor de ramen – op basis van vis, schelpdieren, vlees of plantaardige grondstoffen – met de grootste zorg bereidt. Zijn noedels komen uit Hokkaido, het noorden van Japan. Voor de vleesbouillon gaat hij in zee met Porcs Qualité Ardennes. Om de smaak te optimaliseren wordt de bouillon klaargemaakt volgens de principes van slow food. En hij werkt enkel met verse seizoensproducten. Allemaal supergezond dus.

Als de tijdrovende voorbereidingen achter de rug zijn, worden de gerechten in no time geserveerd. Dat is ook het concept van Umamido: slow food, dat uiteindelijk snel op tafel verschijnt.

Bar Umamido brengt Japanse noedelsoepen naar Antwerpen
© gf

In de eethuizen kan je terecht voor authentieke Japanse lekkernijen zoals huisgemaakte kimchi (gefermenteerde pikante groenten), gyozas (Japanse ravioli met kip en groentjes die je zowel kunt stomen als bakken), gestoomde pork buns (met buik spek, gepekelde komkommer en een pikante saus) of gestoomde Edamame (jonge sojabonen).

Het menu vermeldt ook Japanse gerechten met een Belgische touch, zoals ramen met kreeft en spek, met gekaramelliseerde asperges en spek of met fazant. In januari wordt de kaart uitgebreid met een noedelsoep op basis van kip en een speciaal glutenvrij gerecht.

Een adres om uit te proberen, ter kennismaking met de gezonde en smaakvolle Aziatische keuken die vandaag meer en meer aan populariteit wint. (DB)

Umamido

Graaf van Egmontstraat 57, 2000 Antwerpen

Dageraadplaats 6, 2018 Antwerpen

Vleurgatsesteenweg 1, 1050 Elsene

Elke dag van 12:00 – 14:30 en 18:00 – 22:00. Donderdag – Zaterdag open tot 23:00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content