Balls & Glory Gent: schuif mee aan langste eettafel op nieuwe locatie

Het Gentse restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu had nood aan uitbreiding en verhuisde eind juni naar de Jakobijnenstraat 6. Ook zal het restaurant later open blijven dan voordien. In het nieuwe pand kan je aanschuiven aan de langste eettafel in Gent.

Het Gentse restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu had nood aan uitbreiding en verhuisde eind juni naar de Jakobijnenstraat 6. Ook zal het restaurant later open blijven dan voordien. In het nieuwe pand kan je aanschuiven aan de langste eettafel in Gent.

In 2012 ging Balls & Glory Gent van start, een pop-uplunchconcept waar je uit de kluiten gewassen gehaktballen met verschillende vullingen op je bord krijgt. Het concept werd bedacht door foodie Wim Ballieu en werd intussen als internationaal gelauwerd als beste restaurantconcept. Ook Antwerpen en Brugge kregen hun eigen Balls & Glory en dankzij de foodtruck van het restaurant kan je ook op tal van festivals smullen van de gehaktballen.

Open tot 21 uur De nieuwe locatie van Balls & Glory bevindt zich in het hart van Gent. De openingsuren zijn een stuk uitgebreider dan vroeger: van maandag tot en met zaterdag is het restaurant geopend van 10 tot 21 uur. Je kunt de ballen ter plaatse opeten of een voorraad afhalen voor thuis. Tijdens de zomermaanden kunnen klanten ook van het zonnetje genieten op het terras op de stoep.

Laagdrempeligheid

Verder bleef het concept hetzelfde. Balls & Glory draait nog steeds om eenvoud en laagdrempeligheid. Dagelijks staan er twee soorten gehaktballen met vulling op het menu en een vegetarisch exemplaar. Ook de Balls on the go blijven beschikbaar. Hierbij kan je kiezen tussen een tiental smaken die ieder seizoen wisselen. Wist je trouwens dat iedere Ball met de hand wordt gerold?

Omdat Balls & Glory nu ook ’s avonds open is, kan je er aperitieven met Aperoballs en een Glorious Gin-cocktail. En een zomers dessertje mag natuurlijk niet ontbreken. Sluit daarom je maaltijd af met een Balls & Glory-frisco.

Langste eettafel van Gent

De nieuwe locatie van Balls & Glory Gent is een prachtig herenhuis in de Jakobijnenstraat dat net gerenoveerd werd. Sinds één jaar is Ruben Van Oost, jeugdvriend van Wim, zaakvoerder en partner van de store in Gent. Hij heeft een achtergrond als interieurvormgever en dat kan je zien aan het nieuwe pand. Voor de inrichting werkte hij nauw samen met designer Kurt Hereygers van Not before Ten. Het pièce de résistance is de 11 meter lange tafel – de langste van Gent . Deze tafel bestaat uit twee maal een ‘Lange Jan’ van Jan Hoet Junior. Hieraan kan zestig man plaatsnemen op robuuste zitbanken. (LP)

Praktisch:

Jakobijnenstraat 6, 9000 Gent.

Van ma t.e.m. za, van 10 tot 21 u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content