Aperol

Deze aperitief komt oorspronkelijk uit Padua, een stad in Noord-ItaliÔ, nabij VenetiÔ. Het drankje is immens populair in ItaliÔ.

NAAM

De naam “Aperol” is een uitvinding van de Italiaanse fabrikant Barbieri.

GESCHIEDENIS

Aperol is een traditioneel Italiaans aperitief uit de Noord-Italiaanse stad Padua, waar het enorm geliefd is. Deze stad staat al eeuwen bekend om haar rijke productie aan gedistilleerde dranken.

In 1880 stichtte “Padre” Giuseppe Barbieri een likeurbedrijfje waarmee hij succesvolle mandarijn- en sinaasappellikeuren op de markt introduceerde. In 1919 ontwikkelde hij een revolutionair idee: een aperitiefdrank met een alcoholgehalte van slechts 11%. De Aperol was geboren. Na de 2e WO werd het nieuwe drankje in een mum van tijd verspreid en kende het een groot succes. Na de dood van Giuseppe namen zijn twee zonen, Luigi en Silvio Barbieri, het bedrijf over. In de jaren ’90 werd het familiebedrijf gekocht door een andere Italiaanse drankenfabrikant, Barbero, en nog later kwam het bedrijf in handen van de Ierse Cantrell & Cochrane Group.

Aperol is geliefd omwille van zijn ontegensprekelijke delicate aroma, het smaakt zowel bitter als zoet. Het wordt gekenmerkt door een lumineuze oranjerode kleur. De Aperol is het kleinere broertje, en tevens grootste concurrent, van de Campari. Jaarlijks worden er in ItaliÔzo’n 5 miljoen flesjes van het drankje verkocht.

ALCOHOLPERCENTAGE

De Aperol heeft een alcoholgehalte van 11 %.

INGREDIÔNTEN

Rabarber, gentiaan, kinine, bittere sinaasappelen, alcohol en enkele geheime kruiden.
Het volledige recept en de bereidingswijze zijn geheim.

SEREVEREN

Puur, met soda, ‘on the rocks’ of gemixt in cocktails.

SOORTEN

In 1995 kwam een variant van de Aperol op de mark: de Aperol Soda. Vandaag is er geen enkele bar meer in ItaliÔdie het drankje niet heeft. Een hevige reclamecampagne is daar de oorzaak van. Het alcoholgehalte van de Aperol Soda is 3%.

GEBIED

Deze aperitief komt oorspronkelijk uit Padua, een stad in Noord-ItaliÔ, nabij VenetiÔ.

Meer informatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content