Andrea Miacola (De Librije) verkozen tot beste jonge chef van Benelux

© KG

Deze namiddag is de Italiaanse chef Andrea Miacola, die werkt in het Nederlandse restaurant De Librije, verkozen tot Beste Jonge Chef van de Benelux. Hij wist de jury te overtuigen met zijn “Grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon”.

Een overdonderde Andrea Miacola legt uit wat zijn gerecht zo in de smaak doet vallen: “Er is slechts één ingrediënt dat elk gerecht uniek en perfect maakt: de liefde en passie waarmee je het gerecht maakt. In mijn geval kan je dat best letterlijk nemen. Het Carmagnolakonijn komt uit Piemonte, de streek in Italië waarvan mijn vriendin afkomstig is.”

Andrea Miacola (De Librije) verkozen tot beste jonge chef van Benelux
© KG

Over zijn kansen op de wereldfinale in oktober is Miacola voorzichtig: “Ik heb mij vooral ingeschreven voor de S.Pellegrino Young Chef-competitie omdat ik wou groeien als chef en als persoon en alles wat er eventueel uit voortkomt, is mooi meegenomen. We gaan de smaken in het gerecht de komende tijd nog dieper maken zodat we de jury daar nóg een lekkerder bord kunnen voorschotelen. Ik weet niet of ik uiteindelijk kans maak om te winnen. Dat maakt nu ook nog niet uit. Nu ga ik eerst even bekomen van deze overwinning.”

En nu…

De grote S.Pellegrino Young Chef 2016-finale vindt plaats op 13 en 14 oktober 2016 in Milaan, waar de S.Pellegrino Young Chef 2016-award zal worden uitgereikt. Nieuw dit jaar is het panel van zeven juryleden, the Seven Sages, bestaande uit gerenommeerde culinaire talenten als David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne en Roberta Sudbrack. Zij zullen tijdens de grote finale in Milaan de meest getalenteerde jonge chef ter wereld kiezen.

Benieuwd geworden naar de winnende creatie van Andrea? Dan hebben we goed nieuws, want het gerecht zal binnenkort ook op de menukaart van De Librije staan. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content