Met z'n tienen waren ze: jonge opkomende keukentalenten die meedongen naar de titel van de beste jonge chef van de Benelux tijdens een hoogstaande culinaire wedstrijd in de showroom van Bulthaup in Brussel. Onder het toeziend oog van juryvoorzitter Sergio Herman (en juryleden Kobe Desramaults en David Martin) trok uiteindelijk Alex Joseph aan het langste eind. Deze bekroning levert hem meteen ook het gegeerde ticket voor de Young Chef 2015-wereldfinale die in Milaan doorgaat.

Joseph is de Californische chef-kok van het Brusselse restaurant Rouge Tomate, waar hij al vijf jaar in de potten roert. In de 'regionale' finale ging hij iets geraffineerder te werk dan onder meer Alex Verhoeven (chef van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee), Davy De Pourcq (Volta, in Gent), Frederic Bruneel (souschef van Kok Au Vin, in Brugge) en Jo Grootaers (Altermezzo, in Tongeren).

Hij pakte de jury in met een 'Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien'. In juni mag de beloftevolle chef de degens kruisen met collega's uit negentien andere landen wereldwijd. Inzet: eeuwige roem.

De Young Chef-kookwedstrijd is een initiatief van watermerk S.Pellegrino in samenwerking met de culinaire website Fine Dining Lovers. (DB)

Met z'n tienen waren ze: jonge opkomende keukentalenten die meedongen naar de titel van de beste jonge chef van de Benelux tijdens een hoogstaande culinaire wedstrijd in de showroom van Bulthaup in Brussel. Onder het toeziend oog van juryvoorzitter Sergio Herman (en juryleden Kobe Desramaults en David Martin) trok uiteindelijk Alex Joseph aan het langste eind. Deze bekroning levert hem meteen ook het gegeerde ticket voor de Young Chef 2015-wereldfinale die in Milaan doorgaat.Joseph is de Californische chef-kok van het Brusselse restaurant Rouge Tomate, waar hij al vijf jaar in de potten roert. In de 'regionale' finale ging hij iets geraffineerder te werk dan onder meer Alex Verhoeven (chef van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee), Davy De Pourcq (Volta, in Gent), Frederic Bruneel (souschef van Kok Au Vin, in Brugge) en Jo Grootaers (Altermezzo, in Tongeren). Hij pakte de jury in met een 'Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien'. In juni mag de beloftevolle chef de degens kruisen met collega's uit negentien andere landen wereldwijd. Inzet: eeuwige roem.De Young Chef-kookwedstrijd is een initiatief van watermerk S.Pellegrino in samenwerking met de culinaire website Fine Dining Lovers. (DB)