Het Italiaanse gastronomische watermerk S.Pellegrino gaat opnieuw op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Jonge kooktalenten onder de dertig jaar - en minstens een jaar actief als chef, souschef of chef de partie in een restaurant-, konden zich inschrijven voor de prestigieuze gastronomische wedstrijd.

3620 jonge wolven uit 192 landen lieten zich registreren als kandidaat om de titel binnen de halen. Achteraf werden alle deelnemers verdeeld in 20 regio's, volgens de streek waar ze vandaan komen. Bedoeling is dat ze in een ultieme selectieronde de degens kruisen zodat de winnaar per regio een gooi kan doen naar de bekroning tijdens de wereldfinale eind juni 2015 in Milaan.

Voor de regionale Beneluxfinale, onder leiding van juryvoorzitter Sergio Herman, werden tien opkomende kooktalenten geselecteerd. Uit onze contreien zijn dat Alex Verhoeven (chef van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee), Alex Joseph (Rouge Tomate, in Elsene), Beatrice Guzzi (Senzanome, in Schaarbeek), Davy De Pourcq (Volta, in Gent), Frederic Bruneel (souschef van Kok Au Vin, in Brugge), Jo Grootaers (Altermezzo, in Tongeren), Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen, in Brakel), Gregory Knuets (chef at home & traiteur Gregory K., België), Luis Hinostroza (souschef van De Kromme Watergang, Nederland), Jeroen Oosterveen (Souschef van SchultenHues, Nederland).

De tien kandidaten mogen op 16 februari een topschotel uit hun culinaire mouw schudden. De creaties worden beoordeeld op 'kunde', 'genie', 'ingrediënten', 'schoonheid' en 'boodschap'. Onder meer sterrenchefs Kobe Desramaults en David Martin zetelen mee in de jury.

De grote finale de S.Pellegrino Young Chef 2015 vindt plaats van 25 tot en met 27 juni in Milaan.

Het Italiaanse gastronomische watermerk S.Pellegrino gaat opnieuw op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Jonge kooktalenten onder de dertig jaar - en minstens een jaar actief als chef, souschef of chef de partie in een restaurant-, konden zich inschrijven voor de prestigieuze gastronomische wedstrijd. 3620 jonge wolven uit 192 landen lieten zich registreren als kandidaat om de titel binnen de halen. Achteraf werden alle deelnemers verdeeld in 20 regio's, volgens de streek waar ze vandaan komen. Bedoeling is dat ze in een ultieme selectieronde de degens kruisen zodat de winnaar per regio een gooi kan doen naar de bekroning tijdens de wereldfinale eind juni 2015 in Milaan.Voor de regionale Beneluxfinale, onder leiding van juryvoorzitter Sergio Herman, werden tien opkomende kooktalenten geselecteerd. Uit onze contreien zijn dat Alex Verhoeven (chef van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee), Alex Joseph (Rouge Tomate, in Elsene), Beatrice Guzzi (Senzanome, in Schaarbeek), Davy De Pourcq (Volta, in Gent), Frederic Bruneel (souschef van Kok Au Vin, in Brugge), Jo Grootaers (Altermezzo, in Tongeren), Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen, in Brakel), Gregory Knuets (chef at home & traiteur Gregory K., België), Luis Hinostroza (souschef van De Kromme Watergang, Nederland), Jeroen Oosterveen (Souschef van SchultenHues, Nederland).De tien kandidaten mogen op 16 februari een topschotel uit hun culinaire mouw schudden. De creaties worden beoordeeld op 'kunde', 'genie', 'ingrediënten', 'schoonheid' en 'boodschap'. Onder meer sterrenchefs Kobe Desramaults en David Martin zetelen mee in de jury.De grote finale de S.Pellegrino Young Chef 2015 vindt plaats van 25 tot en met 27 juni in Milaan.