Het is ontzettend belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken: het is goed voor het functioneren van onze geest, houdt huid en lichaam gehydrateerd, geeft je metabolisme een boost en zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker de weg naar buiten vinden. Redenen genoeg dus om dagelijks anderhalve liter water te drinken, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Onderstaande tips, gevonden in Huffington Post, zouden je daarbij moeten helpen.

1. Goed begonnen... Zet een groot glas water naast je bed en drink het meteen nadat je opstaat. Je krijgt er meer energie van en je lichaam heeft meteen al een gedeelte van het vocht dat het 's nachts verloren is weer aangevuld. Zelfs al drink je 's ochtends normaal een grote kop thee bij het ontbijt is het niet slecht om zelfs voor die gewoonte nog een groot glas water te drinken. Zo zet je meteen de toon voor de rest van de dag.

2. In het oog Plaats een groot vrolijk waterglas of drinkflesje op je bureau dat je regelmatig gaat vullen. Iedere werkplek is verplicht om zijn werknemers van drinkwater te voorzien. Wie niet gewoon is om vaak te drinken kan best geen te grote fles/glas water op zijn werktafel plaatsen: dat werkt ontmoedigend.

3. Onderweg Neem altijd een klein flesje water mee in je handtas. Wanneer je op een dood moment aan de tramhalte naar je smartphone wil grijpen zal je eraan herinnerd worden dat je water moet drinken - wie slim is drinkt dan ook effectief

4. Voor de maaltijd Drink altijd een of twee glazen water voor je aan je maaltijd begint. Op die manier went je lichaam aan het gevoel om veel water in zich te hebben, en bovendien zal je ook minder eten omdat je je sneller voldaan voelt.

5. Leng drankjes aan Ben je verzot op vers vruchtensap? Je hoeft niet meteen volledig af te kicken van deze gewoonte, maar je kan ook stap voor stap je glaasje fruitsap aanlengen met water.

6. Kies voor gezonde bubbels Frisdrankfanaten vinden plat water misschien niet heel erg spannend, kies daarom voor spuitwater: de bubbels zullen al een ietwat herkenbaar gevoel oproepen.

7. Geef smaak Water te flets voor jou? Waarom geef je je water geen smaakje met citroensap, komkommer, limoen of watermeloen. Deze vruchten geven je water meteen extra cachet en de overschotjes eet je lekker zelf op want ook zij bevatten veel H2O

8. Tellen Hou bij hoeveel glazen water je drinkt per dag. De aanbevolen hoeveelheid is 1,5 tot 2 liter water per dag, wat wil zeggen dat je dagelijks toch zeker acht glazen water zou moeten drinken. Maak er een spelletje van en hou je waterinname bij.

Bij papierspeciaalzaken of diëtistes kan je handige invulformuliertjes kopen waarop je glazen water moet inkleuren wanneer je er eentje gedronken hebt, maar ook mobiele apps als Waterlogged of 21 Challenge kunnen je hierbij helpen.

(KS)

Het is ontzettend belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken: het is goed voor het functioneren van onze geest, houdt huid en lichaam gehydrateerd, geeft je metabolisme een boost en zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker de weg naar buiten vinden. Redenen genoeg dus om dagelijks anderhalve liter water te drinken, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Onderstaande tips, gevonden in Huffington Post, zouden je daarbij moeten helpen. 1. Goed begonnen... Zet een groot glas water naast je bed en drink het meteen nadat je opstaat. Je krijgt er meer energie van en je lichaam heeft meteen al een gedeelte van het vocht dat het 's nachts verloren is weer aangevuld. Zelfs al drink je 's ochtends normaal een grote kop thee bij het ontbijt is het niet slecht om zelfs voor die gewoonte nog een groot glas water te drinken. Zo zet je meteen de toon voor de rest van de dag. 2. In het oog Plaats een groot vrolijk waterglas of drinkflesje op je bureau dat je regelmatig gaat vullen. Iedere werkplek is verplicht om zijn werknemers van drinkwater te voorzien. Wie niet gewoon is om vaak te drinken kan best geen te grote fles/glas water op zijn werktafel plaatsen: dat werkt ontmoedigend. 3. Onderweg Neem altijd een klein flesje water mee in je handtas. Wanneer je op een dood moment aan de tramhalte naar je smartphone wil grijpen zal je eraan herinnerd worden dat je water moet drinken - wie slim is drinkt dan ook effectief 4. Voor de maaltijd Drink altijd een of twee glazen water voor je aan je maaltijd begint. Op die manier went je lichaam aan het gevoel om veel water in zich te hebben, en bovendien zal je ook minder eten omdat je je sneller voldaan voelt. 5. Leng drankjes aan Ben je verzot op vers vruchtensap? Je hoeft niet meteen volledig af te kicken van deze gewoonte, maar je kan ook stap voor stap je glaasje fruitsap aanlengen met water. 6. Kies voor gezonde bubbels Frisdrankfanaten vinden plat water misschien niet heel erg spannend, kies daarom voor spuitwater: de bubbels zullen al een ietwat herkenbaar gevoel oproepen. 7. Geef smaak Water te flets voor jou? Waarom geef je je water geen smaakje met citroensap, komkommer, limoen of watermeloen. Deze vruchten geven je water meteen extra cachet en de overschotjes eet je lekker zelf op want ook zij bevatten veel H2O 8. Tellen Hou bij hoeveel glazen water je drinkt per dag. De aanbevolen hoeveelheid is 1,5 tot 2 liter water per dag, wat wil zeggen dat je dagelijks toch zeker acht glazen water zou moeten drinken. Maak er een spelletje van en hou je waterinname bij. Bij papierspeciaalzaken of diëtistes kan je handige invulformuliertjes kopen waarop je glazen water moet inkleuren wanneer je er eentje gedronken hebt, maar ook mobiele apps als Waterlogged of 21 Challenge kunnen je hierbij helpen. (KS)