7 verrassende ingrediënten voor limonade

7 verrassende ingrediënten voor limonade
© Getty Images/iStockphoto

Limonade met jalapeño pepers © Serious Eats

Got hot sauce in your bag, swag, maar dankzij dit recept van Serious Eats heb je ook hete pepers in een zomers drankje. Het pikante van de jalapeño wordt uitgebalanceerd met zoete aardbei. Proberen!

Limonade met komijnzaad © A Brown Table

Komijn geeft een heel aparte smaak en chef Chef Nik Sharma wou het kruid dat hem doet denken aan zijn jeugd verwerken in een limonaderecept voor A Brown Table. Hij roostert de zaadjes, plet hen zodat zo veel smaak vrijgeven en munt, gember en siroop doen de rest.

Limonade met boerenkool © With food + love

Iedereen is de laatste jaren overtuigd van de heilzame werking van boerenkool - of kale. Dit recept van With Food + love is een kruising tussen een gezonde green juice en limonade, maar werkt ook heel goed met een scheutje gin erbij.

Limonade met lavendel © Getty Images/iStockphoto

Je hebt er volgens dit recept van The Kitchn amper een theelepelte gedroogde bloemen voor nodig om een verfrissende, verrassende limonade in elkaar te flansen.

Limonade met gecondenseerde melk © Delish

'Braziliaanse limonade', zo heet dit drankje dat de basis heeft van een gewone limoenlimonade, maar waar dan gezoete, gecondenseerde melk aan werd toegevoegd. Bizar, maar verfrissend.

Limonade met lychee © Getty Images/iStockphoto

Lychee lijkt een logisch ingrediënt voor een limonade maar toch wordt de vrucht amper gebruikt. Ga ineens all the way met dit recept van Serious Eats, waar lychee gecombineerd wordt met Thaï chili en citroen

Limonade met rode biet © FoodieCrush

Rode biet wordt vaak gebruikt in groente- en fruitsapjes omdat dit wortelgewas tal van gezondheidsvoordelen biedt, dus waarom zou je biet dan ook niet gebruiken in een limonade? FoodieCrush leert je hoe.