Denen houden van aardappel, zoveel is duidelijk. Geen enkel ander ingrediënt is zo moeilijk weg te denken uit de Deense keuken. En het is ongetwijfeld geen toeval dat aquavit, de wereldberoemde Scandinavische sterke drank, ervan gemaakt wordt.

Gekaramelliseerde aardappelen

Eén van de meest populaire aardappelschotels in Denemarken zijn de brune kartofler, de goudbruin gekaramelliseerde aardappelen, een manier van bereiden die je alleen in de Deense keuken aantreft. Daarbij worden de aardappelen gekookt in gezouten water. Nadien gaan ze uit de pel en worden ze gespoeld in ijskoud water. In een pan worden suiker en boter gesmolten en daar worden de aardappelen aan toegevoegd en verder gegaard tot ze aan iedere kant een mooie, goudbruine kleur krijgen. Overheerlijk! Ontdek hieronder dit recept en probeer ook de andere gerechten.

Denen houden van aardappel, zoveel is duidelijk. Geen enkel ander ingrediënt is zo moeilijk weg te denken uit de Deense keuken. En het is ongetwijfeld geen toeval dat aquavit, de wereldberoemde Scandinavische sterke drank, ervan gemaakt wordt.Gekaramelliseerde aardappelenEén van de meest populaire aardappelschotels in Denemarken zijn de brune kartofler, de goudbruin gekaramelliseerde aardappelen, een manier van bereiden die je alleen in de Deense keuken aantreft. Daarbij worden de aardappelen gekookt in gezouten water. Nadien gaan ze uit de pel en worden ze gespoeld in ijskoud water. In een pan worden suiker en boter gesmolten en daar worden de aardappelen aan toegevoegd en verder gegaard tot ze aan iedere kant een mooie, goudbruine kleur krijgen. Overheerlijk! Ontdek hieronder dit recept en probeer ook de andere gerechten.