De oven staat voor gezond, gecontroleerd, verfijnd en veilig koken. Bovendien maak je er de eenvoudigste, maar ook meest gesofisticeerde gerechten mee. En vooral: je laat tijd en warmte rustig de kans om smaken en geuren te laten versmelten.
Laat je hieronder verleiden door onze selectie ovengerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Dat je zult watertanden bij het opengaan van de ovendeur, staat als een paal boven water.

Recepten
Lasagne met knolgroenten, fontina en walnoten
Geroosterde pastinaken met linzen en geitenkaas
Hummus met geroosterde pompoen en koriander
Gevulde paprika's met appel, kastanjes en feta
Portobello's met stilton en paprikahollandaise
Lasagne met bospaddenstoelen, spinazie en parmaham
Indiase ovengroenten met notenbulgur en muntyoghurt
Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta
Gepofte zoete aardappel met cottage cheese en chilijam
Broccoliquiche met prei en taleggio
Gebakken pompoen met buffelmozzarella
Groentecrumble met mosterdsaus en hazelnoten-parmezaankorst
Taartjes met zoete aardappel en korianderroom
Uientaartjes met gekaramelliseerde peren, brie en walnoten
Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Tarte tatin met sjalotten, oregano en geitenkaas
(DB)
