Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g hokkaidopompoen (uivormige pompoen met feloranje vruchtvlees)
  • 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de pompoen en schraap er de pitten uit. Snij in stukken en bak 20 à 30 min. in de oven. Pureer de pompoen nadien met de resterende ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met rauwkost, broodstengels, e.d.

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de pompoen en schraap er de pitten uit. Snij in stukken en bak 20 à 30 min. in de oven. Pureer de pompoen nadien met de resterende ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met rauwkost, broodstengels, e.d.