Groentecrumble met mosterdsaus en hazelnoten-parmezaankorst

Deze groentecrumble is een gemakkelijk recept voor een voedzame vegetarische ovenschotel in het herfstseizoen. Met een heel interessant smakenpalet van pompoen, prei en mais, bedekt met mostersaus en een hartig korstje.

Voor 4 personen
  • 700 g pompoenvlees
  • 4 el olijfolie
  • 400 g prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el boter
  • 300 g maïskorrels in blik
Voor de mosterdsaus
  • 3 dl room
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 2 el grove mosterd
  • peper en zout
Voor de crumble
  • 75 g vers broodkruim
  • 125 g hazelnoten
  • 75 g Parmezaanse kaas in een stuk
  • 1/2 bosje bieslook
  • 50 g boter, gesmolten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in stukken, doe in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.
  2. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Hak de knoflook fijn. Fruit beide beetgaar in de boter. Voeg de maïskorrels toe, kruid met peper en zout en warm even door. Haal nadien van het vuur.
  3. Maak de mosterdsaus: laat de room, groentebouillon en tijm inkoken met een derde. Breng nadien op smaak met de mosterd, peper en zout.
  4. Bereid de crumble: hak de eerste 4 ingrediënten fijn in een foodprocessor en voeg daarna de gesmolten boter toe.
  5. Haal de schotel met de pompoen uit de oven (zet de oven hoger op 200 °C), verdeel er de prei en maïs over. Bedek met de mosterdsaus en besprenkel met de crumble. Bak de groentecrumble nog 15 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content