Broccoliquiche met prei en taleggio
Met de vulling van een hartige taart kun je eindeloos variëren. Deze broccoliquiche dankt zijn typische smaak aan de milde en romige Italiaanse taleggiokaas.
Broccoliquiche voor 6 tot 8 personen
- 1 rol kruimeldeeg
- 250 g preiwit
- 25 g boter
- 500 g broccoli
- 3 eieren
- 1,5 dl room
- 1/2 bosje marjolein
- 150 g taleggio
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een losse taartvorm van 26 cm met het kruimeldeeg en vul met bakbonen. Bak 15 min. blind tot het deeg krokant is. Haal uit de oven en verwijder de bakbonen. Maak de prei schoon en snij in ringen. Stoof in de boter tot de prei zacht is. Laat afkoelen.
Verwijder de steel van de broccoli en snij de roosjes klein. Blancheer deze in lichtgezouten kokend water. Verfris onder koud water en laat goed uitlekken. Klop de eieren los met de room. Hak de marjolein fijn en roer onder de eieren. Kruid royaal met peper en zout.
Spreid de prei uit over de taartbodem, verdeel er de broccoli over en bedek met het eiermengsel. Snij de taleggio in blokjes en verdeel over de taart. Schuif in de oven en bak 30 min. tot de vulling net stevig aanvoelt. Laat 10 min. rusten voor het serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier