Gevulde paprika’s met appel, kastanjes en feta

Serveer dit lekkere vegetarische gerecht met gevulde paprika’s op een bedje van bittere slablaadjes.

Voor 4 personen
  • olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 stengels groene selderij
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g vacuüm-verpakte kastanjes
  • 1 grote boskoopappel
  • 75 g vers wit broodkruim
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1/4 tl gemalen kaneel
  • 25 g boter, gesmolten
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje citoentijm
  • 2 grote rode paprika’s
  • 50 g feta
  • peper en zout
  • bittere slablaadjes, om te serveren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit olijfolie in een pan. Hak de ui, selderij en knoflook fijn en bak glazig in de olijfolie.
  2. Hak de kastanjes grof. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de pan en laat meebakken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg het broodkruim, de specerijen en boter toe. Hak de kruiden fijn en meng ook onder de vulling. Kruid met peper en zout.
  4. Halveer de paprika’s in de lengte en snijd ook het steeltje doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en vul de paprika’s met het appel-kastanjemengsel. Verkruimel er de feta over en bak de gevulde paprika’s 25 à 30 min. in de oven.
  5. Serveer de gevulde paprika’s warm of op kamertemperatuur op een bedje bittere slablaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content