Gepofte zoete aardappel met cottage cheese en chili-jam

Gepofte zoete aardappel met cottage cheese en chili-jam: met dank aan de veelzijdige zoete aardappel.

Voor 4 personen
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 250 g cottage cheese
Voor de chili-jam:
  • 4 tenen knoflook
  • 4 rode pepers
  • 3 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 kg rijpe tomaten
  • 1 el vissaus
  • 200 g demerarasuiker
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn
Bereiding
  1. Maak eerst de chili-jam: pel de knoflook, ontpit de pepers, schil de gember en verwijder de taaie buitenste schil van het citroengras. Doe deze 4 ingrediënten in een foodprocessor, samen met de koriander. Maal fijn en doe in een pan.
  2. Pureer de tomaten met de vissaus en voeg eveneens toe. Voeg ook de suiker en beide soorten azijn toe. Meng goed en verwarm op een laag vuur tot de suiker smelt. Breng dan aan de kook en laat 1.30 u sudderen tot het mengsel stroperig van consistentie is.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en wrijf ze in met olijfolie. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak 45 minuten in de oven. Haal de gepofte zoete aardappel uit de oven, snijd ze open in de lengte en schep er de cottage cheese over. Werk af met chilijam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content