16 nuttige dingen die je kan doen met een bananenschil

4481275

Gooi bananenschillen voortaan niet meer weg want je kan ze voor heel wat nuttige dingen gebruiken. Zestien voorbeelden.

Gooi bananenschillen voortaan niet meer weg want je kan ze voor heel wat nuttige dingen gebruiken. Zestien voorbeelden.

Gooi bananenschillen niet meer weg want je kan ze voor heel wat nuttige dingen gebruiken. Lifehacker en Quid Corner noemen er zestien.

1. Je schoenen poetsen

Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over je leren schoenen en gebruik vervolgens een zacht doekje om de de stukjes banaan te verwijderen. Het resultaat: prachtig glanzende schoenen.

2. Vlees mals houden

Een rijpe bananenschil in een pan waarin je vlees bakt helpt om het uitdrogen en taai worden te voorkomen.

3. Meststof

Bananenschillen bevatten veel magnesium en calcium: stoffen die goed zijn voor je planten met bloeiende bloemen. Snijd de schil in stukjes en stop die in de potgrond.

4. Verlichting

Wrijf een bananenschil over huiduitslag, jeukende plekjes of insektenbeten en het zal de jeuk en roodheid verlichten.

5. Planten laten glanzen

De bladeren van kamerplanten worden na verloop van tijd dof en stoffig. Eroverheen wrijven met een bananenschil neemt het stof weg en geeft de blaadjes een mooie glans.

6. Als zilverpoets

Maal een banenschil, voeg er water bij en wrijf het met een zachte doek over het zilverwerk. Het verwijdert verkleurde plekjes en brengt de glans terug.

7. Voorkomen van bladluizen

Bladluizen kunnen enorm veel schade aanrichten in je tuin en wanneer ze er eenmaal zijn, krijg je ze nog niet zo gemakkelijk weg. Wanneer je op verschillende plaatsen in de tuin een paar banenenschil begraaft blijven de kleine beestjes weg.

8. Leer laten stralen

Bananenschillen zijn niet alleen prima om je leren schoenen mee te poetsen, maar ook leren meubels of jas gaan er ook weer uitzien als nieuw.

9. Witte tanden

In plaats van een chemisch product om je tanden witter te maken, kan je beter een bananenschil gebruiken. Smeer je tanden er telkens ongeveer twee minuten mee in wanneer je je tanden poetst en je tanden worden er zichtbaar witter van.

10. Behandelen van wondjes

In de schil van een banaan zit kalium, een stof die de heling van wondjes versnelt. Heb je een wondje, dan kan je dat het beste eerst ontsmetten en er vervolgens even een bananenschil overheen leggen.

11. Vogelvoer

Vogels vinden rijpe bananenschillen erg lekker. Wanneer je ze buiten neerlegt komen ze er zeker op af. Het enige nadeel: ook bijen en wespen zijn dol op de schillen van een banaan.

12. Wratten verwijderen

Wratten zijn behoorlijk hardnekkig. Het helpt om ze te verwijderen of hun terugkomst te voorkomen wanneer je gedurende een week iedere avond met tape een banenenschil op de wrat plakt.

13. Splinters verwijderen

Om een splinter makkelijker te verwijderen kan een bananenschil helpen. Leg een banenenschil op de plaats waar de splinter zit (of plak hem erop vast) en door de natuurlijke enzymen in de banaan komt de splinter sneller los.

14. Betere compost

Bananenschillen voegen veel voedingsstoffen toe aan de grond en maken deze vruchtbaarder.

15. Behandelen van puistjes

Wrijf met een rijpe bananenschil over je puisjes en laat het residu zo lang mogelijk op de huid zitten. En was het eraf voordat je naar bed gaat. Herhaal dit enkele dagen totdat de puistjes verdwenen zijn.

16. In een smoothie

Bananenschillen zitten boordevol koolhydraten, vitaminen A, B-6 en B-12 en vezels. Wanneer je de schillen tien minuten laat koken kan je ze eten of ze malen en toevoegen aan een smoothie.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content