13 biologische wijnen om te ontdekken

© iStock

Speciaal voor de Bioweek maakte sommelier Vincent De Coninck een selectie van 13 lekkere, niet te dure biowijnen en hun gastronomische mogelijkheden.

* Domaine Cabanis – Costières de Nimes, rood, Frankrijk (Te koop in Lekker Gec Gent, 8,75 euro)

Past bij: Couscous met lamsvlees

* Cava Misolfa – Spanje (Biodyvino webshop www.biodyvino.be, 9,99 €)

Past bij: Elke feestelijke gelegenheid

* Montmartel – Côtes du Rhône, wit, Frankrijk ( Färms, 2 biowinkels in Brussel, 9, 15 €)

Past bij: Wit vlees en vis

* La Grande Bellane – Valréas Sans souffre, rood, Frankrijk ( New Seeds biowinkel in Brussel, 11,50 €)

Past bij: Grillades

* Domaine Aumonier – Loire, sauvignon blanc, Frankrijk (Manuka biowinkel in Brussel, 10,15 €)

Past bij: Schaaldieren, slaatje

* Domaine Costeplane – Pays d’Oc, Chardonnay, Frankrijk (Terrasana Antwerpen, 8,15 €)

Past bij: Vis en wit vlees, aperitief

* Rioja Otis Tarda Crianza , Spanje (La Cave à vin wijnhandel in Brussel, 9,00 €)

Past bij: Grillades

* Dominio de Punctum – Tempranillo, rood, Spanje (Bioplanet, 5,69 €)

Past bij: Paella

* Domaine Bassac – Pays d’Oc, rosé, Cabernet Sauvignon, Frankrijk (Biomarket Tervuren, 7,85 €)

Past bij: BBQ & aperitief

* Purato – Nero d’Avola, Italië (Biotoop Leuven, 7,45 €)

Pasta & antipasta

*Domaine Le Garrigon – Visan Rhône, rood ( Delhaize, 8.85 €)

Past bij: Grillades

* L’Héritage de Carillan Merlot & CS, Frankrijk ( Carrefour, 5.45 €)

Past bij: Chacuterie, groentetaart

* Domaine Lagarde – L’Authentique Sans Sulfites, Bordeaux, rood (Colruyt : 7.99 €)

Past bij: Vegetarische keuken en charcuterie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content