Chloë Sevigny brengt boek uit over haar stijl door de jaren heen

Actrice, stijlicoon, ontwerpster en veruiterlijking van het woord cool Chloë Sevigny lanceert haar eigen boek in april. Het boek, simpelweg genaamd ‘Chloë Book’, wordt uitgegeven door Rizzoli.

Actrice, stijlicoon, ontwerpster en veruiterlijking van het woord cool Chloë Sevigny lanceert haar eigen boek in april. Het boek, simpelweg genaamd ‘Chloë Book’, wordt uitgegeven door Rizzoli.

Met het boek kunnen we volgens Rizzoli een stijlicoon vieren dat ‘bekend staat om er cool uit te zien zonder dat het lijkt alsof ze hard haar best moet doen’. Voor 35 dollar krijg je een overzicht van de stijl van Sevigny door de jaren heen. Wie nog meer waar voor z’n geld wil, zal blij zijn dat Kim Gordon van Sonic Youth het voorwoord heeft neergepend.

De foto’s variëren van modeplaatjes uit Sassy tot persoonlijke kiekjes van haar vrienden op de middelbare school tot foto’s die werden genomen tijdens de opnames van ‘Kids’.

Irritante narcist

In een interview met ‘The Daily Beast’ geeft de blonde actrice wat meer uitleg over ‘Chloë Book’. ‘De titel van mijn boek klinkt erg narcistisch en irritant,’ grapt ze. De aanzet voor het boek was een tripje naar Japan enkele jaren geleden waar ik botste op het ‘Chloë Stylebook’ dat daar blijkbaar redelijk populair was. Ik heb geen idee wie het boek gemaakt heeft, maar het stond vol met vreselijke paparazzibeelden en ik voelde me er depressief en tegelijkertijd nieuwsgierig bij,’ aldus Chloë.

Toen Rizzoli haar opbelde met de vraag of ze bij hen een boek wilde uitbrengen, bedacht ze zich dat ze op deze manier haar versie van het vreselijke ‘stylebook’ kon maken en het op die manier kon terugeisen. De 39-jarige actrice wilde er geen modehandboek van maken, maar meer een verzameling van foto’s en weirdo mode. ‘Het was een heuse tour de nostalgie om al die foto’s te pakken te krijgen,’ besluit ze haar verhaal.

In april 2015 wordt het boek gelanceerd. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content