Carine Roitfeld lanceert eigen magazine

© Reuters

Er zijn meer details bekend over het nieuwe project van Roitfeld.

Dit najaar keert de voormalige hoofdredactrice van Vogue Paris terug naar haar eerste liefde, de modejournalistiek. In september lanceert Roitfeld de eerste editie van haar eigen magazine.

Eind 2010 trok Carine Roitfeld de deuren van haar kantoor in Parijs achter zich dicht om zich volledig te richten op persoonlijke projecten. In oktober lanceerde het voormalige model bijvoorbeeld het fotoboek ‘Irreverent’ met een rijk geïllustreerd overzicht van haar carrière. Sinds de zomer van vorig jaar deden geruchten de ronde dat ze na haar passage bij Vogue een nieuw magazinehoofdstuk wilde schrijven.

Aan het Franse weekblad L’Express gaf Roitfeld te kennen eerst een internetmagazine voor ogen te hebben, maar de ex-Voguehoofdredactrice twijfelde of dit medium haar zou liggen. Ze kiest nu dus voluit voor print, “het magazine moet aanvoelen als een boek”. Een magazine over mode in de ruime zin van het woord, dat is het ultieme doel van Roitfeld.

“Ik zou het magazine ‘Carine Roitfeld’ kunnen titelen in navolging van Oprah Winfrey, met mezelf op de cover. Maar ik weet niet of de lezers daar nood aan hebben.” Er hangt dus nog een zweem van mysterie rond het nieuwe project. Voorlopig is enkel geweten dat het magazine twee maal per jaar zal verschijnen. Dit gebeurt bovendien in het Engels, opmerkelijk gezien de Franse afkomst van de nieuwbakken hoofdredactrice. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content