Zero waste badkamertips van Anne Drake

'Doe het zelf'! van Anne Drake © Leverancier van schoonheid

Anne Drake blogt op ‘Ecologie op hoge hakken’ over haar zero waste avonturen. Via workshops en een eigen boek leert ze ook ons om minder afval te creëren. Ontdek hier haar handige tips om de badkamer afvalvrij te maken.

‘Ik maak alles zelf, van tandpasta tot deodorant, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er heel wat leuke, afvalvrije alternatieven te vinden.’

  • Scheermesjes: in plaats van wegwerpmesjes kies je beter voor een safety razor uit roestvrij staal. Duurder in aankoop in eerste instantie, maar uiteindelijk bespaar je er geld mee. Het is ook veel esthetischer in de badkamer. Je vervangt enkel de scheermesjes zelf, die zitten in een kartonnen doosje.
  • Watjes: ik gebruik al vijf jaar lang herbruikbare wattenschijfjes en ze zijn nog steeds niet versleten. Dit is een heel gemakkelijk alternatief. En je bespaart er geld mee. Hetzelfde geldt voor reinigingsdoekjes: slecht voor het milieu, maar ook niet zo gezond voor je huid. Zitten heel wat bewaarmiddelen in. Wanneer je je ermee ontschminkt moet je erna je gezicht nog eens wassen. Je doet het voor je gemak, maar eigenlijk is het niet zo gemakkelijk. Je kunt met je herbruikbare doekjes hetzelfde effect bekomen.
  • Shampoo en douchegel: vervang deze door een blok shampoo en zeep. Ze zitten meestal verpakt in karton en je doet er heel lang mee. Voor de huid raad ik aleppozeep aan. Een alternatief voor de shampoo bars, zeker voor mensen met fijn haar en een gevoelige huid, is Ghassoul klei poeder. Je hebt zelfs geen conditioner meer nodig.
  • Badhanddoeken: moest je er nieuwe nodig hebben, kies dan voor handdoeken die van bamboe gemaakt zijn. Ze zijn veel beter voor het milieu en bovendien heerlijk zacht.

Ontdek meer tips voor een zero waste badkamer op annedrake.be of in het boek ‘Doe het zelf!’ (22.50 euro).

Doe het zelf!
Doe het zelf! © gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content