Welk parfum voor Valentijn?

Parfum voor Valentijn. Maar welke geurpijl kiest Amor om recht in de roos te treffen?

Heel origineel is het misschien niet, een voltreffer is het meestal wel: parfum voor Valentijn. Maar welke geurpijl kiest Amor om recht in de roos te treffen?

“Wat zou ze in godsnaam het liefst ruiken?” Je ziét het ze denken, de bosjes amateurcupido’s die je dezer dagen aantreft in menige parfumerie, overrompeld als ze zijn door een overdaad aan romantische flesjes en dito reclamebeelden. Wie kiest voor romantiek met grote R, heeft misschien baat bij deze tip van de Antwerpse perfume event organizer, Dimitri Weber: “Nodig je liefste uit voor een etentje in het restaurant van de Eiffeltoren, en schenk haar daar Paris van Yves Saint Laurent. Heel eighties, en à la limite misschien wat kitscherig, maar wel eerlijk.” Weber voegt er wel aan toe dat echte liefde toch begint met een portie research. “Je flatteert een vrouw pas echt als je je cadeau kunt verklaren: waarom net díe geur en geen andere. Vraag haar vriendinnen wat ze graag eet, welke kleren ze draagt, enz. Degelijk onderzoek getuigt van grote liefde.”

Evergreens
Er zijn natuurlijk de evergreens: klassieke dames zullen ongetwijfeld zwichten voor Chanel N°5, terwijl een sportieve man niet om Eau Sauvage van Dior heen kan. Wie liever een gokje waagt, kan ook kiezen voor een nieuwe geur. Ralph Lauren, met de ‘klassieker’ Romance toch een beetje specialist in liefdes-spritz, lanceert Love (edp 50 ml: 115 euro). Extreem vernieuwend is het parfum in hartvormig flacon niet maar het raakt wel de kern van romantiek: een flesje en een naam met een duidelijke boodschap, een oriÔntaalse bloemengeur waarin de roos centraal staat.

Rozen
Maar goed: de roos, is dà t dan de voltreffer in een liefdesbrouwsel, dé geur die harten doet smelten? Want dat is wat traditioneel aan liefde wordt verbonden: bloemetjesgeuren. Volgens Dimitri Weber zijn bloemen zeker niet noodzakelijk, maar ze kunnen wel, ook voor een man. “Schenk een man eens een boeket rozen, met daarbij een parfum met een subtiel rozenhart, zoals Cruel Intentions van By Kilian.” Maar vergeet niet: bij wie ooit gedumpt werd door een rozenadept, roept die ‘romantische’ geur alleen afkeer op. Misschien toch eerst even het romantische verleden van uw geliefde nagaan?

Stefanie Van den Broeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content