Wat zegt je haarkleur over jou?

© thinkstock

De lente komt eraan en dan voelen veel vrouwen kriebels om zichzelf eens helemaal te veranderen. Voor u echter naar de haarverf grijpt; lees eerst even deze vooroordelen die de goegemeente over uw nieuwe kapsel zal hebben, voor u verzameld door Buzzfeed.

Blond: Je bent heel toegankelijk

Vorig jaar voerden wetenschappers Viren Swami en Seishin Barrett een studie waaruit bleek dat mannen sneller op blonde vrouwen zouden afstappen dan op brunettes of op roodharigen.

Je bent behoeftig

Tijdens een gerelateerde studie werden mannen verschillende foto’s van vrouwen getoond om hen te laten bepalen wie er het meest “needy” uit zag. De blondines wonnen met voorsprong.

Je ambitie is een tikkeltje angstaanjagend

Universiteitsstudenten onderzochten het gedrag van hun blonde medestudenten en concludeerden dat ze meer gefocust zijn om hun doel te bereiken, en daar wel eens heel agressief mee kunnen omspringen.

Roodharig

Dokters zien je niet graag in hun wachtkamer

Roodharigen hebben volgens de medische wereld een lagere pijngrens, zijn gevoeliger voor een hernia en bloeden meer en sneller. In 2010 werden de meeste van deze vooroordelen ontkracht in deze studie, maar een ander onderzoek toonde dan weer aan dat de genen die verantwoordelijk zijn voor rood haar ook spelers zijn in de manier waarop het lichaam pijn ervaart.

Je bent temperamentvol

In een studie waarin mannen vrouwen die telkens hun haar in een andere kleur verfden moesten beoordelen vonden de proefpersonen de vrouw het meest temperamentvol wanneer ze rood haar had. Volgens Psychology Today bestendigt deze studie het vooroordeel van “de vurige rosse”.

Je hebt meer seks

Volgens een Duits onderzoek uit 2006 hebben vrouwen met rood jaar vaker en met meer personen seks dan vrouwen met andere haarkleuren.

Brunette

Je staat beter met tatoeages dan blondines of roodharigen

In deze studie waren de deelnemers bijzonder hard voor vrouwen met tatoeages. Ze noemden hen minder aantrekkelijk, labiel en gevoeliger voor verslavingen. Opvallend: de deelnemers waren opmerkelijk minder bevooroordeeld bij foto’s van getatoeĆ«erde vrouwen met bruin haar.

Je ziet er intelligenter uit In de studie van Swami en Barrett werd ook bewezen dat mannen vrouwen met bruin haar intelligenter vonden voorkomen. Uit een onderzoek dat enkele jaren geleden werd uitgevoerd blijkt hetzelfde resultaat: 81% vonden de vrouw met het bruine haar slimmer lijken dan wanneer ze blond of rood haar had.

Je verdient waarschijnlijk meer

In 1996 gaven onderzoekers hun deelnemers CV’s met een foto van een brunette, een blondine of een roodharige bijgevoegd. Het was steeds dezelfde vrouw, maar met een andere haarkleur. De deelnemers vonden de vrouw met het bruine haar competenter voorkomen en zouden haar ook een hoger loon geven. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content