Shopping: deze afwasbare zelfbruiners bezorgen je een stralend zomerkleurtje

Shopping: deze afwasbare zelfbruiners bezorgen je een stralend zomerkleurtje
© iStock

Vooraleer je overgaat tot het kiezen van jouw favoriet in het rijtje, enkele tips voor het correct aanbrengen van het goedje.

Scrubben Bereid je huid voor door het grondig reinigen en scrubben van lichaam en gezicht. Dode en droge huidcellen worden in dit proces verwijderd en de huid wordt zachter. Vergeet hierbij je hals en decolleté niet.

Nooit mengen met lotion Zorg er voor dat het lichaam volledig vrij is van water, crèmes of oliën. Heb je van nature een droge huid en wil je die hydrateren vooraleer je overgaat tot het aanbrengen van de gel, kies dan een zelfbruinproduct op basis van olie, maar meng nooit lotion met zelfbruiner, dat zorgt enkel maar voor onregelmatige strepen en vlekken.

Vaseline Smeer de huid onder je haarlijn, rond de wenkbrauwen en nagelriemen in met Vaseline. Deze plaatsen hebben de grootste kans om oranjekleurige tinten te vormen, en Vaseline zorgt er voor dat dat wordt tegengegaan. Ook droge plekken als de enkel en ellebogen mogen gerust voorzien zijn van een laagje Vaseline.

Gebruik latexhandschoenen Wie geen moeilijk afwasbare oranje handen wil, en simpelweg hygiënisch te werk wil gaan, kiest best voor het gebruiken van latexhandschoenen. Breng verticaal aan vanaf de voeten en voer lange, gevarieerde smeerbewegingen van onder naar beneden uit om strepen of vlekken te verwijderen. Voor de armen begin je best vanuit de binnenkant van je pols.

Handpalmen Na het smeren doe je de handschoenen uit en wrijf je met de binnenkant van je handpalm over je rug voor een lichte natuurlijke tint.

Afspoelen met koud water Gebruik een washandje met douchegel en spoel af met ijskoud water. Warm water zorgt ervoor dat de kleur langer blijft en opent de poriën.

(LD)

Rimmel London Zelfbruiner Fair Shimmer/ Medium Matte - 13 euro 95 © Rimmel

Van top tot teen direct bruin. Uitermate geschikt voor iedereen met een lichte huid die een subtiele natuurlijke kleur wil. De kleur blijft maximaal 24 uur zichtbaar en is afwasbaar met water en zeep.

L'Oréal Sublime Bronze One Day - 14 euro 99 © L'Oréal

Deze zelfbruinende gel/melk geeft direct een egale, natuurlijke bruine teint, voor één dag. Te gebruiken voor zowel lichaam als gezicht. Daarna gemakkelijk af te wassen met water en zeep.

Maybelline Instant Bronzing (Light, Medim, Dark) Matte - 9 euro 95 © Maybelline

Deze afwasbare bronzer is ultralicht van textuur, voelt zacht aan en is verkrijgbaar in drie tinten.

St. Tropez Instant Tan Wash Off Light/Medium - 18 euro 95 © St. Tropez

De ideale One Night Tan. Gun jezelf een prachtige gezonde gouden teint, zonder verplichting.

Garnier Ambre Solaire Bronze Minute 24 Tinted Moisurizing Gel - 12 euro 99 © Garnier Ambre Solaire

De bruine afwasbare en hydraterende gel houdt 24 uur, zorgt voor een naturelle zomertint en komt met een fris geurtje. Achteraf makkelijk af te wassen onder de douche.