Nieuwe poseerhype moet duck face van de troon stoten

Selfie queens (en kings) opgelet: er is een nieuwe manier van poseren bekend gemaakt. Na de duck face en de sparrow face is het nu tijd voor de squinch.

We schrijven het zoals het is (daarom komt u immers hier) maar wat ons betreft is squinching gewoon de rebranding van smizen. Want de New Yorkse portretfotograaf Peter Hurley mag dan wel op de proppen gekomen zijn met de term, de daad werd al decennialang door miljoenen meisjes wereldwijd uitgevoerd wanneer Tyra Banks tijdens het programma America’s Next Topmodel met half dichtgeknepen ogen “SMIZEN TRUT” naar haar kandidaten scheen te krijsen.

Banks beschreef het fenomeen altijd als “smile with your eyes”, maar Hurley legt het gedetailleerder uit. Blijkbaar zou je je onderste ooglid moeten strak trekken waardoor het gelift wordt en vervolgens je bovenste ooglid wat laten zakken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klinkt simpel (blijkbaar), maar u wil niet weten wat voor fronsende draken onze photo roll op dit moment bevolken. Toch zou deze look volgens Hurley meer zelfvertrouwen uitstralen dan de gigantische “deer in headlights” blik die de duck- en sparrow face met zich meebrengen.

Hert, zwaluw of eend: wij hebben in ieder geval besloten om ook deze trend uit te zitten en te wachten op de volgende poseerhype.

Fingers crossed dat ze niet voor “de pony” gaan.

Nieuwe poseerhype moet duck face van de troon stoten
© iStock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content