Is water van esdoorn een wondermiddel om lichaam te zuiveren?

Esdoornwater is het nieuwe wondermiddel in de wereld van de detox-drankjes. Zou u het uitproberen?

Esdoornwater is het nieuwe wondermiddel in de wereld van de detox-drankjes. Zou u het uitproberen?

Vergeet kokoswater of andere groentensapjes want er is een nieuwigheid gearriveerd in de wereld van de detoxdrankjes. Volgens onder meer de Britse Marie Claire is esdoornwater hét drankje van 2014 dat helpt om het lichaam volledig te zuiveren. Het is een natuurlijk drankje, waarbij water vermengd wordt met sap van de esdoorn, dat erg goed zou zijn voor de gezondheid en boordevol mineralen en vitaminen zit.

Je zou heel makkelijk het drankje in je dagelijkse routine kunnen krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld je normale flesjes water vervangen door het esdoornwater. Hierdoor krijg je extra suiker, calcium, magnesium en kalium naar binnen in een portie van amper 15 calorieën (wat twee keer niets is). Belangrijk om te onthouden is dat esdoornwater niet hetzelfde is als water met esdoornsiroop (een middel dat al veel langer bestaat). Dit suikerrijk goedje kan je helemaal niet vergelijken met dit nieuwe drankje van esdoorn omdat het veel rijker is aan vitaminen en mineralen, veel gezonder is en minder suikerachtig en dik. Esdoorwater bevat maar liefst 95 procent water, is erg hydraterend en heeft maar een lepel van toegevoegde stoffen.

Voorbeelden van labels die dit water op de markt brengen zijn onder meer Seva, Vertical Water en Drink Maple. Deze merken zijn jammer genoeg nog niet in België verkrijgbaar, want wel jammer is. Maar we zijn ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat we hier zullen kunnen nippen aan een glaasje esdoornwater. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content