Hoe je haar steilen zonder het te beschadigen?

Cathy Monnier, artistiek directrice van de ecologische kapsalonketen Saint Algue, geeft tips over hoe je je haar zo weinig mogelijk martelt met een steiltang.

Cathy Monnier, artistiek directrice van de ecologische kapsalonketen Saint Algue, geeft tips over hoe je je haar zo weinig mogelijk martelt met een steiltang.

Mag je elke dag je haar steilen?

Met een goede steiltang en kwaliteitsvolle haarproducten kan dat in principe wel, maar om je haardos wat te sparen is het beter om af en toe een dag over te slaan.

Welke steiltang verkies je zelf?

Modellen waarvan je de temperatuur kan regelen en de platen volledig keramisch zijn. Zulke keramische ijzers zijn het vriendelijkst voor je haar en zorgen voor een snel steilproces.

Zijn er dingen die je absoluut moet vermijden?

Je mag je steiltang niet gebruiken bij nat haar tenzij specifiek wordt vermeld dat het toestel daarvoor dient. Als je dit advies in de wind slaat, verschroeit je haar sowieso. Ook ga je het best met een vlotte beweging door je haren zodat het ijzer niet te lang op één plaats rust.

Hoe verzorg je het best haren die geregeld steil worden getrokken?

Een milde shampoo voor veelvuldig gebruik is een goed begin. Je masseert de shampoo goed in en spoelt zorgvuldig uit.

Vervolgens breng je een masker aan op gedroogde haren zodat de herstellende bestanddelen goed kunnen indringen (ga in geval van tijdsnood toch minstens voor conditioner). Idealiter draai je je haar even in een warme handdoek. Daarna spoel je het nog eens goed uit terwijl je er met een kam doorgaat.

Nadien laat je je haar drogen en verzorg je de puntjes met serum alvorens je weer aan de slag gaat met je steiltang.

Elodie Bousquet/MB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content