Grasgeur tegen stress

De geur van versgemaaid gras zou een kalmerend effect hebben. Nu zit hij ook in een flesje.

Ook ooit al zin gehad om de fantastische geur van vers gemaaid gras of pas gesnoeide struiken op een of andere manier te bewaren? Nick Lavidis van de Universiteit van Queensland in AustraliÔdeed het. Hij verwerkte gras-en plantengeuren in een spray, die niet alleen lekker ruikt, maar ook efficiÔnt zou zijn tegen stress.

Wanneer gras of groene bladeren gesnoeid worden komen er minstens vijf chemische stoffen vrij die een stressreducerend effect hebben, zegt Lavidis. Zijn geur -die hij SerenaScent doopte- combineert er drie van.

Lavidis kreeg het idee voor SerenaScent meer dan twintig jaar geleden in het Yosemite National Park in Amerika. “Drie dagen in het park voelden als een vakantie van drie maanden. Toen realiseerde ik mij nog niet dat de chemicaliÔn van de dennenbomen, de weelderige vegetatie en gemaaid gras mij dit gevoel gaven. Toen mijn buur mij jaren later een keer aansprak over de geweldige geur van mijn versgemaaid gazon, begon ik een verband te zien”.

Lavidis integreerde de gras-en plantengeur in een spray die op bedlinnen en kleding kan verstoven worden en bracht die zopas in AustraliÔop de markt. De formule kan volgens hem ook toegevoegd worden aan shampoo, parfum of zeep.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content