Getest: Somatoline Cosmetic Professional System

© Somatoline

Smeren, masseren en hydrateren. Ik testte de Professional System van Somatoline en hoopte op een slankere heupen en strakkere dijen. Ontdek hier of ik de heilige graal heb gevonden.

De Knack Weekend webredactrices testten enkele nieuwe anti-cellulitisproducten. Lees hier welke crèmes ze nog onder de loep namen.

De belofte

: Een jeansmaat minder na deze behandeling die vetopslag tegengaat en vocht afdrijft.

De formule:

De producten van Somatoline Cosmetic hebben een formule met een mengsel van werkzame bestanddelen (Phyto-complex) met een gerichte werking op de belangrijkste stofwisselingswegen van het vetweefsel en plantenderivaten:

  • Pimpinella anisum en Buxus sinica stimuleren de vetafbraak en activeren de vetstofwisseling;
  • Punica granatum vermindert de vetophopingen door de opslag van vetten te remmen;
  • Cafeïne en Fucus vesiculosus reactiveren de vetstofwisseling door de vetafbraak te stimuleren.

Bovendien is de formule verrijkt met een actieve transportstof, pentyleenglycol, die de werkzame bestanddelen beter doet opnemen, en met de combinatie van ethylnicotinaat en menthol/menthyllactaat dat een unieke cryothermische werking tot stand brengt (warm-koudeffect) (via Farmaline)

Het gebruik:

Deze kit is tweeledig: het Anti-Stocking Serum en de Intensieve Liporeducerende Crème (absorptiefase). In de bijsluiter worden verschillende pagina’s gewijd aan de manier waarop het product aangebracht moet worden. Eerlijk gezegd maakte het lezen alleen al me een beetje moe, maar het product oogde bijzonder professioneel dus ik probeerde het een “go” te geven.

Tijdens de voorbereidingsfase warm je je dijen en billen op door er ritmische klapjes met de vlakke hand op te geven. De bijsluiter adviseert een minuut per been, ondergetekende denkt dat een tiental seconden ook wel voldoende zullen zijn.

Tijdens de ‘activeringsfase’ wrijf je het serum in met vlakke hand terwijl je de dij en bil zachtjes masseert. Je moet wachten tot het serum volledig ingetrokken is voor je aan de volgende stap mag beginnen, maar dat gebeurde eigenlijk verrassend snel en in tegenstelling tot andere serums die ik in mijn carrière (it’s a dirty job) al op mijn billen mocht strijken liet dit goedje geen plakkerige boel na. Ik moest echter nog de Liporeducerende Crème aanbrengen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze maakt deel uit van de ‘absorptiefase’, en moet je met cirkelvormige bewegingen van de knie tot de heup inmasseren. Dit is het deel waar ik altijd van gruwel bij anti-cellulitisproducten, maar waarschijnlijk ook de fase die écht het verschil maakt. Hoeveel push-ups en pull-ups ik ook mag uitvoeren in de fitness, wanneer ik een product binnen een bepaalde timeframe (1 minuut per been in dit geval) moet inmasseren beginnen mijn armen al na enkele seconden te branden alsof ik net een Volkswagen uit een snel stromende beek heb gesleurd. (Noot: Deze Volkswagenmetafoor heeft in niets verband met mijn heupen.)

Het warm-koud effect zoals beschreven in de bijsluiter doet duidelijk zijn werk en ik voel als het ware mijn huid samentrekken, maar niet op een onaangename manier. De crème laat echter wel een onaangenaam laagje na, iets waar men in de bijsluiter ook al voor waarschuwden, maar daar wijten ze het aan (ik citeer): “de hoge concentratie aan werkzame stoffen”. Dit product bevat dus zodanig veel werkzame stoffen dat ze niet allemaal tegelijk je huid kunnen binnendringen. Denk ik.

Na het smeren, kneden en circuleren ben ik een dikke zeven minuten kwijt en eerlijk gezegd nog steeds niet klaar om een jeans aan te trekken, laat staan om te merken of deze plots een maatje te groot is geworden.

Resultaat:

Hoewel het proces omslachtig is, lijkt deze kuur wél verschil uit te maken. Mijn dijen en heupen zijn strakker, gladder en cellulitis lijkt wel weggegomd. Wie er dus wat tijd voor overheeft en het niet erg vindt om een uurtje in slip rond te lopen doet met deze kit een goede zaak. (KS)

Adviesprijs: € 89 voor 15 toepassingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content