Getest: de verzorgende gezichtsborstel van Clarisonic

Gedaan met scrubben of schuren, Clarisonic biedt met zijn revolutionair borsteltje dé oplossing om je huid zijdezacht te maken. Wij onderwierpen het product aan een test.

Gedaan met scrubben of schuren, Clarisonic biedt met zijn revolutionair borsteltje dé oplossing om je huid zijdezacht te maken. Wij onderwierpen het product aan een test. Het woord ‘revolutionair’ wordt bovengehaald om het borsteltje van Clarisonic te omschrijven. En het is inderdaad wel erg speciaal. Het toestelletje laat het borsteltje niet roteren, maar het kopje beweegt heen en weer aan een enorme snelheid. In realiteit zijn dit ongeveer 300 oscillerende (op- en neerwaartse) bewegingen per seconde. Waarom op deze manier? Wel, wanneer het borsteltje aan een enorme snelheid zou ronddraaien, zou je de elasticiteit van je huid aantasten en zou je huid bijna vacuüm getrokken worden.

In Amerika is het apparaatje niet alleen erg gegeerd bij celebs, ook jongeren die last hebben van acne hebben het ontdekt en omarmd. Het borsteltje zou zes keer dieper en beter reinigen dan doordeweekse scrubborsteltjes. Testen wezen ook uit dat make-up erg grondig verwijderd wordt uit rimpels en poriën. De huid zou na het gebruik van een Clarisonic-borsteltje zichtbaar mooier zijn én ontvankelijker voor de werking van je dagcrème of andere gezichtsverzorging.

Het oordeel: Wij konden de Clarisonic MIA uitgebreid testen. Het toestelletje is eenvoudig in gebruik en kan makkelijk opgeladen worden in zijn houdertje. Je kan bijna een maand zonder herladen, als je het toestel 1 keer per dag gebruikt. Niet veel gedoe dus.

Voor je de borsteltjes laat draaien, breng je eerst een reinigingsproduct aan in het midden van het borsteltje. Kies de snelheid en laat het borsteltje starten. Opeenvolgend reinig je 20 seconden je voorhoofd, 20 seconden je kin en neus en tot slot 10 seconden voor elke wang. Wees gerust, je hoeft er geen stopwatch bij te houden, want de ingebouwde timer laat je telkens met een piepje weten wanneer je van zone moet veranderen.

Daarna kan je je gezicht afspoelen met water, droog deppen en je gezichtsverzorgingscrème aanbrengen. Deze werkwijze is eenvoudig en vergt weinig kunde, dus ideaal om ’s avonds vlak voor je in bed kruipt even te doen.

Na een Clarisonic-sessie voelt je huid inderdaad zachter aan. Maar na enkele dagen gebruiken, krijgt je huid het even te verduren. Ik heb wat last van puistjes op de kin, maar dat zal te maken hebben met het vuil dat in de poriën zit en er als het ware uit gemasseerd wordt. Even doorbijten dus, want het is verleidelijk om ermee op te houden.

Het product vergt een kleine investering (Clarisonic MIA kost 149 euro), maar het is zeker het overwegen waard.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content