Fotografe werkt aan boek over vrouwen van alle maten, huidskleuren en leeftijden

Curves © Victoria Janashvili

Victoria Janashvili verzamelt via Kickstarter geld om haar droomproject waar te maken: een fotoboek over de schoonheid van alle vrouwen.

Het project werd ‘Curves’ gedoopt en Janashvili deelde al enkele beelden die in het boek te zien zullen zijn. Modellen Denise Bidot en Marina Bulatkina, gecatagoriseerd als plus-size, kropen al voor de lens van de fotografe en het resultaat mag er wezen. Hun voluptueuze lichamen worden door de fotografe benaderd als kunstobjecten die een plaatsje in de spotlights verdienen.

Maar niet alleen jonge plus-size modellen krijgen een plek in het boek. ‘Ik hou van vrouwenlichamen. Of ze nu slank, plat, atletisch, jong, ouder, zwart, bruin, blank, voller of zacht zijn,’ aldus Janashvili. Ze hoopt met haar project iedereen te overtuigen van de schoonheid van vrouwen in alle soorten en maten. ‘Niet alleen de conventionele lichamen die door de maatschappij als perfect worden bestempeld verdienen onze aandacht,’ luidt het.

De fotografe behaalde ondertussen het gewenste bedrag via Kickstarter, maar fans van haar werk kunnen nog enkele dagen geld storten en zo het project steunen.

Surf naar haar Kickstarterpagina voor meer info, beelden en om het project financieel te steunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content