Ellen Freeman, een freelance journaliste voor Refinery29, reist Japan rond en gaat op zoek naar interessante trends. Een van de meest opvallende rages die ze spotte, is de 'onderoogblush'. De make-uplook bestaat al enkele jaren, maar is dit najaar pas echt doorgebroken.

Toen It Girl Momoko Ogihara, creatief directeur van het label Murua, de make-up als signatuurlook begon te gebruiken, brak de trend door bij het grote Japanse publiek. De look kreeg daarom de bijnaam 'Momoko Blush'. Ook de verschillende Japanse subculturen omarmden de trend, die bovendien doet denken aan de roodroze wangen van animefiguurtjes.

Zieke poppen

Het doel van deze blush is om er jong en onschuldig uit te zien, maar ook een beetje koortsig. Zo lijken de draagsters schattig, popperig en hulpeloos. Volgens bloggers helpt de blush ook donkere kringen onder de ogen te verbergen. Enkele fans vinden het net leuk dat ze er een beetje ziek uitzien door het dragen van deze blush. Hoe vreemd het ook mag klinken, sommige Japanse aanhangers van de rage proberen heel hun beautylook af te stemmen op het uiterlijk van een ziek meisje: ze streven naar een bleke huid, roodomrande ogen en wallen.

Schattig schaamrood

Model en blogger RinRin Doll legt uit dat zij de blush net draagt om er fris en jong uit te zien. 'In plaats van ziek, zie ik er op die manier gezond en levendig uit. Het simuleert de kleuren die je gezicht aannemen tijdens het sporten of wanneer je verlegen bent.' Dankzij de onderoogblush zien je wangen er ronder uit, wat wenselijk is wanneer je kiest voor een schattige look. RinRin ziet ook een iets minder onschuldige reden voor deze blushlook. De ogen lijken groter, maar ook de mond van de aanhangers van de trend trekt de aandacht. Op die manier kan je het ook zien als een subtiele verleidelijke look.

????????????????today is Disneyland! Yay! ???

A photo posted by RinRin (@rinrindoll) on

(LP)

Ellen Freeman, een freelance journaliste voor Refinery29, reist Japan rond en gaat op zoek naar interessante trends. Een van de meest opvallende rages die ze spotte, is de 'onderoogblush'. De make-uplook bestaat al enkele jaren, maar is dit najaar pas echt doorgebroken. Zieke poppen Het doel van deze blush is om er jong en onschuldig uit te zien, maar ook een beetje koortsig. Zo lijken de draagsters schattig, popperig en hulpeloos. Volgens bloggers helpt de blush ook donkere kringen onder de ogen te verbergen. Enkele fans vinden het net leuk dat ze er een beetje ziek uitzien door het dragen van deze blush. Hoe vreemd het ook mag klinken, sommige Japanse aanhangers van de rage proberen heel hun beautylook af te stemmen op het uiterlijk van een ziek meisje: ze streven naar een bleke huid, roodomrande ogen en wallen. Schattig schaamroodModel en blogger RinRin Doll legt uit dat zij de blush net draagt om er fris en jong uit te zien. 'In plaats van ziek, zie ik er op die manier gezond en levendig uit. Het simuleert de kleuren die je gezicht aannemen tijdens het sporten of wanneer je verlegen bent.' Dankzij de onderoogblush zien je wangen er ronder uit, wat wenselijk is wanneer je kiest voor een schattige look. RinRin ziet ook een iets minder onschuldige reden voor deze blushlook. De ogen lijken groter, maar ook de mond van de aanhangers van de trend trekt de aandacht. Op die manier kan je het ook zien als een subtiele verleidelijke look. (LP)