Enkele highlights in de geschiedenis van Dessange

Dessange Professional Hair Luxury bestaat al sinds 1954. Een overzicht van enkele sleutelmomenten.

De jonge Franse kapper Jacques Dessange opent in 1954 zijn eerste kapsalon in de buurt van de glamoureuze Champs-Elysées in Parijs.

Zijn stijl krijgt de naam ‘coiffé-décoiffé’, een intussen iconische term die staat voor naturel gestylede lokken die vol beweging zitten.

Enkele highlights in de geschiedenis van Dessange
© Dessange Professional Hair Luxury

Hij is de eerste professionele ‘colorist’, die een made to measure-kleurtechniek ontwikkelt. Hij is namelijk overtuigd van het belang van een gepersonaliseerde haarkleur die perfect past bij je haartype.

Hij bedenkt de ‘Blond Dessange’ haarkleuring, de voorloper van de immens populaire en gepatenteerde balayage Californien.

Ook filmsterren willen door hem onder handen genomen worden, zodat hij in de jaren 60 de officiële kapper van het filmfestival van Cannes wordt.

Om je haar ook thuis de beste zorg te bieden, worden de verzorgingsproducten van Dessange Paris in 1992 ook beschikbaar in de supermarkt, onder de naam Dessange Professional Hair Luxury. Van beschadigd, droog haar tot vette lokken die een zachte verzorging nodig hebben: het uitgebreide gamma bevat voor ieder haartype een gepast product.