Eerste Atelier Cosmétique Végétale in Brussel

Yves Rocher opent een eerste Atelier Cosmétique Végétale in de hoofdstad.

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat het eerste Yves Rocher schoonheidscentrum de deuren opende. Dat was aan de Boulevard Haussman in Parijs. Intussen zijn er meer dan 1600 centra over de hele wereld. Naar aanleiding van de verjaardag veranderde het Franse cosmeticamerk zijn logo en voert het ook een ingrijpendere wijziging door. Zo vormt het stilaan al zijn schoonheidscentra om tot “Atelier Cosmétique Végétale”. De nieuwste opent eind augustus de deuren in Brussel.

Passend in de groene trend die de beautywereld domineert, krijgen de ateliers een veel ‘ecologischere’ look dan hun voorgangers. Zo is de inrichting van de winkel rechtstreeks geïnspireerd door de natuur, met ruwe materialen, veel natuurlijk licht en tegels die eruit zien als leisteen uit Bretagne. De nadruk wordt gelegd op de plantaardige herkomst van de producten. Zo worden op een scherm acht er de kassa films vertoond over de oogst, het plukken en het werk in de kamillevelden. Want Yves Rocher controleert het volledige productieproces en oogst dus zelf. Ook in het verzorgingsinstituut werd alles herzien. De muren zijn geschilderd in rustgevend lavendel of blauwgroen. En overal bevinden zich grote afbeeldingen van planten.

Yver Rocher opende in ons land al een Atelier Cosmétique Végétale in Namen, Antwerpen en Wijnegem. De eerste in de hoofdstad gaat op 31 augustus van start in het Woluwe Shopping Center.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content