Deze vijf cosmeticamerken zijn geschikt voor alle huidskleuren

© iStock

Omdat steeds meer merken (ook buiten de beautysector) begrijpen dat ‘nude’ een concept is en geen vaststaande tint. Onderstaande beautylabels verbreden met iedere nieuwe lancering onze definitie van het woord huidskleur.

Black Opal Beauty

Dit cosmeticalabel werd 12 jaar geleden opgericht om mannen en vrouwen met een donkere huid van de juiste producten te voorzien, maar breidde het assortiment al gauw uit met producten voor mensen die last hebben van hyperpigmentatie en acné littekens. Het merk is in de meeste Amerikaanse drogisterijen te koop, maar geen nood: ze hebben ook een webshop waar hun ‘skin shade directory’ je helpt de juiste tint te bepalen. Omdat het merk zo sterk geassocieerd wordt met donkere huidjes was Black Opals meest recente campagne behoorlijk controversieel: onder de headline ‘For Every Shade of Beauty’ prijkte ook een blanke vrouw – wat door sommigen onthaald werd door heel wat ongeloof en verontwaardiging.

Bobbi Brown Cosmetics

Bobbi Brown startte haar collectie met amper tien lipsticks en het idee om een make-up lijn met ‘natuurlijke aanpak’ te starten. Ondertussen houdt ze één van de bekendste cosmeticamerken ter wereld in handen, en dan is het logisch dat je je ook aanpast aan (de wensen van) je publiek. Alle foundations van het merk komen in minstens 20 tinten, waarvan acht geschikt voor de donkere huid, en ook de wenkbrauwpotloden en -gels zijn bijzonder gevarieerd en verkrijgbaar in 8 kleuren.

Covergirl Queen Collection

Het bekende Amerikaanse merk CoverGirl – u welbekend van America’s Next Top Model- heeft Queen Latifah en Janelle Monae aangesteld als de gezichten en adviseurs van hun Queen Collection, een beautylijn bedoeld om alle huidskleuren te matchen. Hun All Day Flawless Foundation is bijvoorbeeld beschikbaar in 14 verschillende tinten bruin, maar de collectie omvat ook lipsticks en blushes.

M.A.C. Cosmetics

M.A.C. gaat prat op inclusiviteit in de make-up wereld, ongeacht je geslacht, leeftijd en huidskleur, dus het is nogal logisch dat dit merk een uitgebreid gamma aan tinten heeft. Zo is hun Pro Longwear foundation verkrijgbaar in 24 shades en de Studio Fix Fluid foundation in maar liefst 36 shades.

MakeUp Forever

Net als M.A.C. heeft dit merk zich al bij de oprichting in 1984 voorgenomen om mensen met àlle huidskleuren te kunnen plezieren en daar houden ze zich aan. De Ultra HD Foundation is beschikbaar in maar liefst 40 verschillende kleuren!

via Fashionista

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content