De vragen van Lima aan Emma Gelaude

© Michel Gronemberger

Lima interviewt haar vriendin, blogster en styliste Emma Gelaude, over good hair days en de lokken van Kate Moss.

Wanneer heb jij een good hair day?

Emma: Als mijn haar er gezond uitziet en in zijn natuurlijke plooi valt. De ene dag is dat mooi steil, de andere dag zitten er golven in: mijn haar heeft een eigen persoonlijkheid en ik moet dat gewoon accepteren. Het belangrijkste is dat het niet kroest, dat het goed aanvoelt en dat het er natuurlijk en niet te gekunsteld uitziet.

Mijn haaricoon is Brigitte Bardot: lange, ultravrouwelijke, blonde lokken die er niet te gestyled uitzien. Vandaar dat ik voor de California Blonde Balayage van Dessange Professional Hair Luxury heb gekozen. Met wie zou jij van kapsel willen wisselen?

Ik ga helemaal met jou akkoord, maar misschien is het haar van Kate Moss toch iets realistischer. Het past perfect bij haar rock-‘n-roll chic stijl, waar ze altijd trouw aan blijft en die heel toegankelijk is.

Hoe breng jij jouw haar in model?

Mijn haar is zo droog dat ik het maar één keer per week was. Daarna breng ik altijd conditioner of een masker aan, dat ik vaak een hele nacht laat inwerken. Ik laat mijn lokken liefst natuurlijk drogen. Alleen de voorkant brush ik in model, want daar heb ik last van weerborstels. Hoe wild mijn kapsel er langs achter uitziet, kan me niets schelen, zolang het aan de voorkant maar goed ligt (lacht). Ik wacht tot mijn haar helemaal droog is, pas dan gebruik ik een grote krultang om golven te maken. Zo blijft je kapsel langer in model.

De vragen van Lima aan Emma Gelaude
© Michel Gronemberger

Wat is jouw go tokapsel?

Mocht ik kunnen kiezen, dan droeg ik mijn haar altijd in een middenscheiding, met een zachte wave erin. Maar omdat mijn haar een eigen willetje heeft, valt het soms helemaal anders.

Ik ga één keer per maand naar de kapper, hoe vaak ga jij?

Toch drie keer per maand. Ik laat het niet elke keer knippen, soms wordt het gewoon gewassen en in model geföhnd. Erg gemakkelijk, want de rest van de week ligt mijn haar dan sowieso goed.

Emma is een bekende modeblogster, (personal) styliste en auteur die sinds 2007 haar eigen fashion business runt, gekoppeld aan Belgiës eerste blogazine, www.EmmaGelaude.com. Gelist door Elle Magazine als 1 van de 20 te volgen instagrammers, is Emma een graag geziene gast op (internationale) mode-events & happenings. L’Officiël noemt haar een Belgische it-girl. Volg Emma op de voet via haar Instagram (@emmagelaude).