Backstage bij MSGM “Een meisje met excentrieke kleding gaat ook voor excentrieke make-up”

© -

“Ik dacht bij deze collectie een beetje aan excentrieke eksters”, lacht Garland. “Het MSGM-meisje is een beetje kooky but loving it. Dat heb ik ook laten terugkomen in de make-up. Vaak wordt excentrieke kleding – zoals die van MSGM – gecombineerd met make-up die wat terughoudender is maar daar geloof ik niet in: de meisjes die voor deze stuks kiezen, gaan zeker niet voor boring make-up.”

Garland ontwikkelde afhankelijk van het silhouet en de kleuren van de kleding twee face charts met als basis een mooie, matte huid.

De eerste look is een ietwat slordige, rode, glimmende mond, het soort mond dat in het begin van de avond misschien wel netjes geweest zal zijn, maar waarop de eigenaar iets te veel heeft gebeten. Garland en haar team gebruikte hiervoor een mix van de roodgetinte Velvetease lippodloden van M.A.C – afhankelijk van de huidstoon van het model dat ze in hun stoel kregen.

De modellen die de tweede look toegewezen kregen, werden eveneens in de verf gezet. Hun onderste wimperrand werd paars, groen, blauw of bordeaux gekleurd door pigment te mengen met M.A.C mixing medium voor een onnatuurlijk klonterig effect. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content