Het Amerikaanse haarverzorgingsmerk Shea Moisture geeft in haar recentste reclamevideo kritiek op het racisme dat zelfs haar weg naar de winkelrekken heeft gevonden. In Amerika staat het aanbod aan haarproducten voor mensen met een donkere huid nog vaak afgezonderd en onder een ander label gesorteerd. Zo worden ze letterlijk in een hoekje geduwd. 'Er is een kleine sectie met het label 'etnisch' en een heel gangpad met de titel 'beauty', klinkt het in de video. 'Is etnisch niet mooi, dan?'

In het filmfragment worden de muren tussen de verschillende afdelingen dan ook met de grond gelijk gemaakt. Een krachtig statement dat ook op de sociale media voortleeft onder #BREAKTHEWALLS.

Maar ook bij ons is het voor vrouwen met een donkere huid nog vaak zoeken. 'In België is het sowieso moeilijk om de juiste producten te vinden voor mijn haar', zegt studente Tracy Okens. 'Meestal moet ik dus naar een speciale winkel gaan, waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van haarproducten voor donkere vrouwen.' (SDW)

Het Amerikaanse haarverzorgingsmerk Shea Moisture geeft in haar recentste reclamevideo kritiek op het racisme dat zelfs haar weg naar de winkelrekken heeft gevonden. In Amerika staat het aanbod aan haarproducten voor mensen met een donkere huid nog vaak afgezonderd en onder een ander label gesorteerd. Zo worden ze letterlijk in een hoekje geduwd. 'Er is een kleine sectie met het label 'etnisch' en een heel gangpad met de titel 'beauty', klinkt het in de video. 'Is etnisch niet mooi, dan?' In het filmfragment worden de muren tussen de verschillende afdelingen dan ook met de grond gelijk gemaakt. Een krachtig statement dat ook op de sociale media voortleeft onder #BREAKTHEWALLS. Maar ook bij ons is het voor vrouwen met een donkere huid nog vaak zoeken. 'In België is het sowieso moeilijk om de juiste producten te vinden voor mijn haar', zegt studente Tracy Okens. 'Meestal moet ik dus naar een speciale winkel gaan, waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van haarproducten voor donkere vrouwen.' (SDW)