Amerikaans beautylabel breekt letterlijk muren in nieuwe anti-racisme reclamespot (video)

© SheaMoisture

Voor mensen met een donkere huid is het sowieso een opgave om producten te vinden die geschikt zijn voor hun haar, maar zelfs dan schuilt racisme om de hoek. Daar geeft haarverzorgingsmerk Shea Moisture kritiek op in haar nieuwe reclamevideo. ‘Er is een kleine sectie ‘etnisch’ en een heel gangpad ‘beauty’, klinkt het.

Het Amerikaanse haarverzorgingsmerk Shea Moisture geeft in haar recentste reclamevideo kritiek op het racisme dat zelfs haar weg naar de winkelrekken heeft gevonden. In Amerika staat het aanbod aan haarproducten voor mensen met een donkere huid nog vaak afgezonderd en onder een ander label gesorteerd. Zo worden ze letterlijk in een hoekje geduwd. ‘Er is een kleine sectie met het label ‘etnisch’ en een heel gangpad met de titel ‘beauty’, klinkt het in de video. ‘Is etnisch niet mooi, dan?’

In het filmfragment worden de muren tussen de verschillende afdelingen dan ook met de grond gelijk gemaakt. Een krachtig statement dat ook op de sociale media voortleeft onder #BREAKTHEWALLS.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar ook bij ons is het voor vrouwen met een donkere huid nog vaak zoeken. ‘In België is het sowieso moeilijk om de juiste producten te vinden voor mijn haar’, zegt studente Tracy Okens. ‘Meestal moet ik dus naar een speciale winkel gaan, waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van haarproducten voor donkere vrouwen.’ (SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content